Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Veteraningeniørene i Google, nå Waymo, fikk svært godt betalt for deres innsats. (Ill.: Chrysler)

Google betalte bilingeniørene så bra at de sluttet

Noen av dem startet også egne selskap for selvkjørende biler.

Google er et av selskapene som satser på førerløse bilder. På starten av dette tiåret rullet de første bilene ut på offentlige veier.

Skyhøye utbetalinger
Og det har vært svært lukrativt å jobbe på bilprosjektet i Google. Bloomberg skriver at flere av ingeniørene fikk så godt betalt at de etter hvert sluttet i jobben og startet egne selskap.

«De første ansatte hadde en uvanlig kompenseringssystem der de ble belønnet med store utbetalinger basert på prosjektets verdi. Mot slutten av 2015 var tallene så høye at flere veteraner ikke lenger var avhengig av jobbsikkerheten, noe som førte til at de var mer åpne til andre muligheter», rapporterer Bloomberg.

Les også: Google spinner ut selvkjørende biler i eget selskap.

Flere sluttet
Belønningssystemet dateres helt tilbake til 2010, og var lagt opp slik at ansatte ville motta insentiver og ble var basert på hvordan de presterte på prosjektet..

Selv om et slikt system ikke er uvanlig hos flere arbeidsgivere, gjorde Googles system det slik at bonusene fort kunne fordoble seg. Det er uvisst hvor høye bonusene var, men de var store nok til at ingeniører kunne si opp stillingen sin og til og med starte egne selskaper for førerløs bilteknologi.

 

Kilde:
Bloomberg,
Neowin

Stikkord: Bil, Google