Scott Adams hevder Twitter sensurerte ham.
Scott Adams hevder Twitter sensurerte ham.

Annonse


Dilbert-skaper Scott Adams: – Twitter sensurerer meg

Scott Adams, kanskje mest kjent som skaperen av seriestripen Dilbert, reagerer på at Twitter sensurerte en av hans oppdateringer.

Ble sensurert
«Her er et ferskt eksempel på hvordan Twitter går mot min ytringsfrihet når det ikke passer deres politiske synspunkter. Så vidt jeg kan se gjelder dette kun Trump-relatert innhold. Jeg har ikke sett et eneste unntak så langt», skriver Adams på sin personlige blogg.

Han mener at Twitter har sensurert en av hans lenker som ble merket «This Tweet is unavailable».

«Twitter gjør dette for at følgerne mine skal tro at lenken er borte og at de dermed ikke kommer til å trykke på den. Dette er sensurmetoden til Twitter og er veldokumentert av andre», skriver han.

Annonse


Kommentar: Det er egentlig over, nett har mistet ytringsfriheten.

Hevder det skjer tilfeldig
Når vi sjekker om den aktuelle Twitter-meldingen, er ikke lenken sensurert og vi kan se hvor den leder til. Tegneserieskaperen mener at dette er gjort med overlegg fra Twitter.

«Det smarte med Twitters fremgangsmåte er at de gjør det tilfeldig slik at alle ser innholdet mitt noen ganger, men ikke alle ser alt det bra hele tiden», hevder Adams. Han legger til:

«Dette skaper illusjonen om at det er en midlertidig feil, eller bare en perseptuell ting. Det beste er at det gjør at personer som meg ser ut som gale konspirasjonsteoretikere.»

Twitter har så langt ikke kommentert Adams’ påstander.

 

Kilde:
Scott Adams