Den populære Dash-appen ble plutselig fjernet fra App Store.
Den populære Dash-appen ble plutselig fjernet fra App Store.

Annonse


Apple fjernet appen deres fra App Store – så gikk omsetning opp

Dash er en populær iOS- og macOS-app som i fjor høst ble fjernet av Apple fra app-butikkene. Årsaken var mistanke om triksing med anmeldelsene.

Omsetningen gikk opp
Utvikleren Kapeli var skuffet den gang, men det spørs om de bryr seg like mye nå. Tall fra utvikleren viser at omsetningen vokste etter at Dash ble fjernet.

Tall fra Kapeli viser at appen, som var tilgjengelig for direktekjøp fra selskapet før Apple slettet appen i App Store, i løpet av de 100 første dagene omsatte for mer enn da den var tilgjengelig via App Store.

Det nevnes spesielt to årsaker til dette. Den ene er at Dash fikk godt med publisitet i forbindelse med Apples app-fjerning. I tillegg er Dash en app for profesjonelle, og det kan tyde på at disse er mer villige til å finne programvare utenfor App Store.

Annonse


Forlot Mac App Store
Rogue Amoeba er en annen utvikler som opplever suksess etter å ha fjernet en app fra Mac App Store og heller solgte den via sine egne kanaler. Utviklerens lydopptakerapp Piezo var frem til 12. februar 2016 kun tilgjengelig via Mac App Store. Restriksjoner og begrensninger, hvilke er uvisst, førte til at Rogue Amoeba fjernet Piezo fra app-butikken.

Tallene viser at Piezo-salget har holdt seg stabilt med en ørliten nedgang nå som den ikke lenger tilgjengelig i Apples Mac-butikk. Dog har omsetningen økt ettersom Apple ikke lenger tar 30 prosent av salgssummen.

Utvikleren konkluderer med at de gjorde riktig i å forlate Mac App Store.

Ettersom iOS er låst til App Store for apper, er ikke dette mulig på Apples mobilplattform.

 

Kilde:
Rogue Amoeba