Switch krever en mobilapp for nettspilling, men hva kan man gjøre med den?
Switch krever en mobilapp for nettspilling, men hva kan man gjøre med den?

Annonse


Nå vet vi litt mer om Nintendo Switch-appen

Om 18 dager lanseres Nintendo Switch i Norge. Konsollen kan bli et være eller ikke være i konsollbransjen for den japanske spillkjempen – i hvert fall når det gjelder maskinvare.

Mobilapp for flerspiller
Vi var nylig på en tur til Kungsbacka utenfor Göteborg for en kort sniktitt på konsollen. Én av funksjonene vi ikke fikk testet var hvordan nettdelen fungerer. Altså flerspilleren.

Nintendo har avslørt at det kommer en smarttelefonapp som skal brukes til flere flerspillerfunksjoner, men hva er det egentlig snakk om?

I forbindelse med annonseringen om at en Splatoon 2-demo kommer i mars, skriver Nintendo litt om appens funksjonalitet:

Annonse
«Splatoon 2 er kompatibel med en kommende Nintendo Switch-app for smartenheter som forbedrer spilling over nett», skriver selskapet. De legger til:

«Appen kobler til spillet og gjør det mulig for spillere å sette spillavtaler med venner som er blitt lagt til i vennelisten på Nintendo Swich eller via kontoer for sosiale medier.»

Les også: Nintendo Switch har 28 helsprø minispill.

Mye usikkerhet
Det er for så vidt kjekt at man kan arrangere spillavtaler via appen og at den har støtte for sosiale funksjoner og kontoer. Hva med stemmeprat? Om det skriver Nintendo følgende:

«Appen gjør også det mulig for spillere å komme sammen med venner direkte i spillet eller stemmeprat via deres smartenhet.»

«For eksempel. Under en Private Battle kan spillerne snakke sammen med all deres tilkoblede venner når lagene settes opp, men når lagene er satt, er kommunikasjonen kun mellom lagkamerater på samme lag.»

Nintendo oppklarer litt, men ikke alt. Vil det for eksempel være mulig å snakke med spillvennene sine selv om de ikke spiller samme spill? Slik som partyfunksjonen på Xbox One.

Ettersom det ikke er altfor mange dagene til Nintendo Switch lanseres, har vi snart svaret i hende. Men hva tror du?

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse