Steam Greenlight skal avviklees i løpet av våren og erstattes av en betalingsordning.
Steam Greenlight skal avviklees i løpet av våren og erstattes av en betalingsordning.

Annonse


Steam legger ned Greenlight, erstatter med Steam Direct

Steam er kanskje verdens største nettbutikk for spill, men de har lenge slitt med å gjøre nye spill synlige for brukerne.

Metoden de har brukt til nå har vært Steam Greenlight, der Steam-brukerne stemmer over hvilke spill som skal publiseres på hovedplattformen.

Vanskelig å forutsi
Dette har ført til at populære spill blir publisert, men det er ifølge Valves bloggpost stort sett en gruppe insidere på Steam som forsøker å forutsi hvilke spill som vil gjøre det bra blant en variert og stor gruppe Steam-spillere.

Nå har Steam bestemt at de skal bytte over til en direkte publiseringsmodell med noe de kaller Steam Direct, som vil komme til våren 2017 og vil bestå av direkte betalinger for å selge spillene på Steam.

Annonse
Leter etter passende beløp
– Vi har snakket med flere utviklere og studioer om et passende beløp, og de har gitt oss svar fra så lavt som hundre dollar til til så høyt som fem tusen dollar, skriver Steam-eier Valve i en bloggpost,

– Det er fordeler og ulemper ved alle beløpene, så vi vil gjerne hente inn flere tilbakemeldinger før vi bestemmer oss for et tall.

Pengene som betales inn skal kunne gjeninndrives fra salget til spillet.

Lar markedet bestemme
Steam Direct vil også innebære at utviklere må sende inn det steam kaller “digitalt papirarbeid,” som er verifisering enten personlig eller for bedriften og skattedokumenter “som om man skulle åpne en bankkonto” – for at Steam skal være sikre på at det faktisk er ekte spill det er snakk om.

Men det er også alt, deretter skal Valve kutte ut sine egne vurderingsprosesser og la spillene bli suksessrike eller feile etter markedsprinsippene i butikken sin.

Kilder
Steam
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse