Hver eneste fil som lastes opp til Google har en unik hash-signatur, og dette brukes for å hindre piratkopiering.
Hver eneste fil som lastes opp til Google har en unik hash-signatur, og dette brukes for å hindre piratkopiering.

Annonse


Slik finner de ut om det er piratmateriale på Google Drive

Google Drive lar deg lagre store og små filer til privat bruk og til deling, og har blitt nokså populær blant fildelere.

Noen ganger får man derimot beskjed om at filen ikke kan lastes opp, og da er spørsmålet: Hvordan visste Google at filen var piratkopiert?

Fikk ikke lastet opp film
TorrentFreak har fått beskjed fra en leser om at han ikke fikk lastet opp en piratkopiert Hollywood-film for å dele den på Google Drive, og bestemte seg for å undersøke.

I stedet for å få en kobling til filen, fikk de i stedet beskjed om at denne filen brøt mot Google Drives retningslinjer – så hvordan gjøres dette?

Annonse
Kommenterer ikke detaljer
– Vi kommenterer ikke detaljene i antipiratmekanismene på Drive, var svaret fra en Google-talsmann.

Torrentfreak fant derimot svaret i en Copyright Office Roundtable-diskusjon som fant sted i San Francisco i fjor, der Google ble spurt om antipirat-arbeidet deres.

Bruker hash-matching
Her poengterte Elizabeth Valentina fra Fox Entertainment Group at de kunne bruke hash-filtrering for å gjøre en stor forskjell i å ta ned videoer.

Googles lovdirektør for opphavsrett, Fred Von Lohman, benektet ikke dette, men sa da at Google Drive allerede bruker hash-matching for å oppdage piratmateriale:

– Jeg vil bare notere at, i motsetning til Ms. Valentinas påstand, gjør Google Drive hash-matching. Så vi gjør dette som en frivillig handling.

Unike signaturer
Det kom ikke flere detaljer enn det, men det vil i så fall si at Google lagrer hash-signaturene for innhold som de mottat fjerningsvarsler for. Disse hash-signaturene er unike for hver fil, som gjør det mulig å identifisere filene nøyaktig.

Så når en fil først er tatt ned, blir det dermed umulig å laste opp flere kopier, ettersom fil-hashen er unik for denne filen og alle kopier.

Kilde
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse