Galaxy S8 kan komme til å bruke Samsungs egen AI-teknologi.
Galaxy S8 kan komme til å bruke Samsungs egen AI-teknologi.

Annonse


WSJ tror Galaxy S8 bruker «gammel» AI-teknologi

Nærmest daglig dukker det opp rykter rundt det som kommer til å bli vårens mest spennende smarttelefon. Ja, vi snakker om Samsung Galaxy S8.

Ikke Viv-teknologi
Det har dukket opp flere bildelekkasjer og designet virker nærmest å være avslørt. En annen ting som virker å være tydelig, er at Galaxy S8 får en ny digital assistent i form av «Bixby». Derimot er det usikkert hva som driver den nye assistenten.

I fjor kjøpte nemlig Samsung opp Viv Labs, et oppstartsselskap som er grunnlagt av skaperne av Apples Siri. Dermed virket det klart at Samsung vil bruke Viv-teknologi for å drive Bixby, men det er ikke sikkert at det er tilfellet.

Oppgradert S Voice
Ifølge nye detaljer fra The Wall Street Journal kommer den nye digitale assistenten til å drives av Samsungs nåværende teknologi. Altså S Voice.

Annonse


«Bixby kjører på en oppgradert versjon av Samsungs egenutviklede virtuelle assistent, kalt S Vouce, i stedet for teknologi fra Viv Labs», skriver avisen.

Bruken av S Voice er ikke blitt særlig utbredt, mye av det skyldes begrensninger i funksjonaliteten pluss at den skal være treg i bruk.

Demonstrasjoner viser derimot at Viv er svært kapabel.

Er en god digital assistent viktig for deg når du kjøper ny smarttelefon?

 

Kilde:
The Verge,
The Wall Street Journal (krever innlogging)