Skal du ha AMD eller Intels nyeste, må du også ha Windows 10.
Skal du ha AMD eller Intels nyeste, må du også ha Windows 10.

Annonse


AMD bekrefter: Ryzen støtter ikke Windows 7

Ryzen er AMDs kommende prosessorserie der selskapet går i strupen på Intel og Kaby Lake.

Kun Windows 10
Mens sistnevnte ikke støtter annet enn Windows 10 på Windows-plattformen, var det kanskje noen som hadde håp om at AMD ville legge til rette for dem med eldre OS-versjoner. Slik blir det ikke.

AMD bekrefter at de har testet Ryzen i Windows 7, men at de ikke vil støtte operativsystemet offisielt.

«For å oppnå høyest mulig ytelse med våre AMD Ryzen-prosessorer, har AMD vurdert to OS-generasjoner: Windows 7 og 10. Men kun støtte og drivere for Windows 10 blir levert til AMD Ryzen-prosessorenes produksjonsdeler», heter det i en uttalelse fra selskapet.

Annonse
Dedikert spillmodus
Microsoft har vist en økt satsing på PC-spill med Windows 10. Blant annet med DirectX 12 og kommende «Game Mode» som er en dedikert spillmodus for operativsystemet.

Ifølge tall fra Netmarketshare er Windows 7 stadig den største PC-plattformen med 47,2 prosent av markedet. Spillerne ser dog ut til å foretrekke Windows 10, OS-et har i underkant av 50 prosent av markedsandelen på Steam.

Er det skuffende at både AMD Ryzen og Intel Kaby Lake kun er tilgjengelig for Windows 10? Kommer du til å oppgradere til Microsofts nyeste for å ta i bruk de ferske prosessorene?

 

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse