Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Twitter vil utestenge hatere for godt. (Ill.: Twitter)

Twitter vil hindre netthatere å åpne nye kontoer

Men det er usikkert hvordan de skal kontrollere det.

Brukerne forsvinner og ingen ønsker å kjøpe opp mikrobloggen på grunn av netthat og mobbing. Nå tar Twitter ytterligere skritt for å få bukt med dette.

Gir brukerne mer kontroll
Selskapet introduserer tre nye metoder for å gjøre plattformen sikrere for sine brukere. Blant annet skal de forhindre at netthatere å opprette nye kontoer.

To av de nye funksjonene gir brukerne mer kontroll over hva de ser og hva de ikke ønsker å se noe av. Brukerne kan tilpasse sikkert søk ved å utelukke spesifikke ord og emneknagger fra søkeresultatene. Det innebærer at blokkerte og dempede (muted) kontoer forsvinner fra søket.

Kommentar: Det er egentlig over, nettet har mistet ytringsfriheten.

Utestenge hatere for godt
En tredje funksjon omhandler «ondsinnede» brukere som oppretter flere kontoer med formål om å trakassere andre brukere. Ifølge Twitter, vil ikke disse brukerne kunne opprette nye kontoer. Det er ikke kjent hvordan de faktisk vil og kan håndheve dette.

«Vi gjør dette for å identifisere personer som er utestengt permanent og forhindre dem i å opprette nye kontoer. Her er fokuset mer effektivt på noen av de mest utbredte og skadelige former for adferd, og spesielt på kontoer som er opprettet kun for å trakassere andre», skriver Twitter i blogginnlegget.

Også i fjor høst slapp Twitter antimobbeverktøy. Da fokuserte de på å la brukerne få muligheten til å skjule ord og fraser de ikke ønsker å se.

 

Kilder.
Twitter,
Polygon

Stikkord: SosialeMedier, twitter