Vi har fått kloa i Nintendo Switch – dette kan bli en vinner

Göteborg (ITavisen:) Alt avhenger av tre ting: innhold, innhold og atter innhold. Eller spill om du vil.

Nintendo Switch
Mens flere i redaksjonen forelsket seg umiddelbart i Nintendo Switch, allerede fra første avduking, har jeg vært litt mer avventende.

Konseptet er nytt og spennende. At man sømløst kan flytte spillingen fra hendene til den store skjermen, er også meget gøy. Men håndholdte spillkonsoller selger dessverre dårligere og dårligere. Mobilspillene må sies å være en store årsak til dette, noe vi har sett med både Pokemon GO og Super Mario Run.

Første titt
Etter å ha lest og skrevet om Switch i flere måneder, var det med stor forventning jeg møtte opp på Nintendos hovedkvarter i Kungsbacka, en kort kjøretur utenfor Göteborg.

Bare for å ha det klart med en gang: Vi fikk dessverre ikke tid til å teste The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Pågangen var såpass stor at flere gav opp etter flere timer i kø. Dog lover vi å komme tilbake med en fullverdig anmeldelse når den tid kommer.

Dog var det flust av andre spill og opplevelser:

  • 1-2-Switch.
  • Mario Kart 8.
  • Deluxe.
  • Splatoon 2.
  • Super Bomberman.
Dette var det eneste vi fikk se av Super Mario Odyssey,
Dette var det eneste vi fikk se av Super Mario Odyssey, (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Underholdende minispill
1-2-Switch har potensial til å bli et artig partykonsept. Pakken inneholder flere minispill som i hovedsak er langt opp til dueller mot hverandre. Dette inkluderer et melke kua-spill og en klassisk skyteduell mellom to cowboyer.

Førstnevnte kan se litt sært og gutter i den riktige alderen vil nok fnise litt ekstra av håndbevegelsene til duellantene. Her nytter det dog ikke å dra så fort som mulig, nei, man må være nøyaktig for å presse ut så mye melk av spenen som mulig.

Det sitter masser av teknologi i Switch-kontrollerne slik at man kan nærmest kjenne at man drar melken ut av spenen.

Skyteduellen er også gøy. Som ved melkingen, bruker man hver sin halvdel av Switch-kontrolleren for å styre. Poenget her er å stirre duellanten i øyet før man får beskjed om å trekke av. Jeg tapte dessverre 2 av 3 kamper mot min kollega i Spill.no, men man kan ikke være best i alt.

https://www.instagram.com/p/BQNFAbuALN1/

Mario Kart, Splatoon 2 og Bomberman
Turen går videre til Mario Kart 8 Deluxe. En spillserie man aldri blir for gammel til å spille. Jeg spilte faktisk N64-versjonen som sent som nyttårsaften. Rainbow Road er fortsatt like psykedelisk og herlig som den var da jeg spilte som mest på slutten av 90-tallet.

Mario Kart 8 er like gøy som serien alltid har vært. Vi rakk ikke å kjøre gjennom alle banene og battle-arenane, men det jeg fikk teste lovet meget godt. Flerspillerdelen virket også å forløpe seg meget sømløst, men det er noe vi er nødt til å teste nærmere.

Splatoon og Bomberman er to kjente serier som også er klare for Switch. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har spilt førstnevnte, men Bomberman er jeg virkelig tilhenger av. Splatoon 2 er et fargerikt og trivelig spill som passer rett inn i konseptet til Nintendo.

Super Bomberman er også like stas som første gang jeg spilte det. Hver spiller bruker hver sin halvdel av Switch-kontrolleren og det passer meget godt i nettopp slike spill. Mer er det egentlig ikke å si om det.

Maskinvare
Så hvordan yter spillene på Nintendo Switch? Vel, den korte oppsummeringen er at det er altfor tidlig å si etter så kort stund med konsollen. At den i håndholdt modus kun kan vise 720p ser ut til å være et godt kompromiss når det kommer til ytelse og batteritid. En høyere skjermoppløsning hadde nok redusert batteritiden ytterligere.

Ettersom disse konsollene var tilkoblet strømmen, kan vi så langt ikke si noe om batteritiden.

Konsollen føles OK å holde i. På ingen måte tung, men den kan kanskje føles litt bred. Kontrollerne er i hovedsak gode å holde, og spesielt Pro-kontrolleren skinte på dette området.
I mine øyne var den nesten like god som Xbox One-kontrolleren som jeg setter som den mest komfortable. Dog kan dette endre seg etter mer Switch-spilling.

Det er også svært spennende med Switch-kontrollerne som kan kobles fra hverandre og brukes separat. De er ikke komfortable nok til en heftig spilløkt, men i minispill som 1-2-Switch og Bomberman fungerte det meget bra. I disse spillene trenger man ikke så mange knapper heller.

Oppsummert
Etter turen til vårt vakre naboland har skepsisen sunket litt. Selv om jeg personlig ikke er en tilhenger av håndholdte konsoller, er det et ganske så spennende konsept Nintendo jobber med og jeg vet at det er mange spillere der ute som venter på en akkurat slik konsoll fra den japanske giganten.

Spillene som var tilgjengelig for testing var i hovedsak partyspill og casualspill, foruten Zelda, og Nintendo er nødt til å ha med seg tredjepartsutviklerne for at Switch skal bli en langsiktig suksess.

Salgsmessig var Wii en vinner, men foruten Nintendos egne spill, var støtten fra andre utviklere minimal. Det er lass med store utviklere som jobber med spill for konsollen. Dog hjelper det ikke med seks år gamle Skyrim som først ble lansert i 2011 og er tilgjengelig for PlayStation 4 og Xbox One.

Nå venter vi spent på å få Nintendo Switch inn på testbenken.

Nintendo betalte for reisen til og fra Göteborg.