Netflix saksøkes for frakoblet modus

Netflix tilbyr nå frakoblet modus.
Netflix tilbyr nå frakoblet modus.

I november gjorde Netflix det mulig for iOS- og Android-brukerne å laste ned et utvalg innhold og se det uten nettilkobling. Nå saksøkes selskapet for teknologien bak.

Netflix saksøkes
Blackbird Technologies hevder at de har eierskap til teknologien som Netflix og flere andre strømmetjenester bruker for å laste ned innhold.

Patentet det omhandler er US Patent No 7,174,362 og gjelder en «metode og et system for å levere produkter fra førlagret digital data som en respons på forespørsler sendt via et datanettverk». Patentet ble opprinnelig tilkjent entreprenøren Sungil Lee i 2000.

Annonse

Systemet i patentet var opprinnelig ment for å laste ned nødvendig data til CD-R-skrivere. Disse brente dataene til CD-er som videre skulle bli sendt til kundene. På den måten kunne man bestille tilpassede CD-er uten direkte kontakt med forhandler.

Omtales som patenttroll
Netflix er ikke det eneste selskapet som angripes av Blackbird Technologies. SoundCloud, Vimeo, Starz og Mubi blir også nevnt.

Selskapet bak søksmålet omtales av flere som et «patenttroll». Et slikt selskap produserer ikke produkter selv, men sitter på patenter de tjener penger på gjennom blant annet søksmål.

 

Kilder:
Ars Technica,
Neowin

Annonse
Annonse