Budskapet som ble skrevet ut inkluderte en sikkerhetsmelding, et ASCII-bilde og hackerens twitter-konto.
Budskapet som ble skrevet ut inkluderte en sikkerhetsmelding, et ASCII-bilde og hackerens twitter-konto.

Hacket over 150 000 skrivere

En «grey-hat»-hacker under navnet Stackoverflowin sier at han har hacket over 150 000 skrivere som har vært tilgjengelige på nettet.

Sprer oppmerksomhet om sikkerhet
Han sier til Bleepin Computer at han ønsket å få folk til å være klar over farene med å la skrivere være eksponert på nettet uten brannmur eller andre sikkerhetsforanstaltninger slått på.

En tidlig versjon av beskjeden han fikk skrevet ut på de 150 000 skriverne inkluderte ASCII-bilder av en robot og hadde med epost-adressen til hackeren.

Den siste versjonen var med et ASCII-bilde av en datamaskin og en skriver, og trykket også twitter-adressen til hackeren.

Lukk denne porten!
– For Guds skyld, vær så snill å lukk denne porten, står det på papiret han fikk skrevet ut.

Handlingen til Stackoverflowin har ikke gått upåaktet hen, og bilder av utskriftene har blant annet endt opp på Twitter, mens andre har besøkt støtteforumene til forskjellige skriverprodusenter.

Det er flere skrivermerker som ble hacket, inkludert Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark og Samsung.

Hackeren sier han gjorde det som en spøk og har gode intensjoner:

– Det er ikke noe botnet, sier han, og legger til – Folk har gjort dette før og sendt rasistiske budskap og lignende. Jeg handler ikke om dette, men om å hjelpe folk med å fikse problemet og å ha det moro samtidig. Alle har vært kule om det og takket meg for å være ærlig, sier han til Bleepin Computer.

Kilde
Bleepin Computer