Mange blir ulykkelige av Facebook - nå vil Kaspersky hjelpe dem ut.
Mange blir ulykkelige av Facebook - nå vil Kaspersky hjelpe dem ut.

Annonse


Blir ulykkelig av sosiale medier: Nå vil Kaspersky hjelpe deg ut

Armert med en fersk meningsmåling av 16 750 personer over hele verden, forhåndslanserer nå Kaspersky nett-tjenesten FFForget, som skal hjelpe deg ta kontrollen over sosiale medier.

I følge undersøkelsen deres bruker de fleste sosiale medier for å holde kontakt med venner og kolleger, og for å se på underholdende og morsomme poster.

Blir ulykkelige av glade venner
Men det finnes en mørkere side, sier Kaspersky i en pressemelding.

59 prosent føler seg ulykkelige når de ser venner poste fra selskaper som de ikke har blitt invitert til, og 45 prosent sier at de blir negativt påvirket av vennenes lykkelige feriebilder.

Annonse


Videre sier 37 prosent av de spurte at de noen ganger føler at de var bedre før når de ser på egne bilder fra fortiden.

78 prosent vurderer å slutte
Tidligere undersøkelser fra Kaspersky har også avslørt at 78 prosent av de spurte vurderer å slutte fullstendig med sosiale nettverk, men at de er redde for å miste de digitale minnene sine – som bilder og kontakt med vennene sine.

– Når vi logger oss på sosiale medier blir vi bombardert med bilder og poster der vennene våre har det moro. Og det ser ut som om de nyter livet mer enn oss, sier Evgeny Chereshnev, som sjef for sosiale medier på Kaspersky.

– Det er lett å se hvordan dette kan få folk til å føle seg nedfor og hvorfor så mange har vurdert å forlate sosiale medier. Problemet er bare at folk føler seg låst inn fordi de har så mange av minnene sine lagret på der, sier han.

Kan trekke ut bilder fra sosiale medier
Nå mener imidlertid Kaspersky at de har funnet løsningen – i hvert fall for de “digitale minnene” dine.

FFForget er ikke lansert enda, men det skal være et verktøy for å sikkerhetskopiere og dermed å frigjøre seg fra samtlige sosiale medier uten å miste minnene dine.

Disse blir så lagret på en trygg, kryptert server og skal gi brukerne muilgheten til å forlate sosiale nettverk når de ønsker, uten å miste tidligere poster og minner.

Tjenesten kan også fungere som en ren sikkerhetskopi i tilfelle man blir kastet ut av et nettverk og mister tilgang til bildene sine.

Beta i 2017
Problemet er bare at dette selvfølgelig koster penger, rettere sagt 1,99 dollar i måneden hvis du skal bruke FFForget til mer enn ett sosialt nettverk.

Hvis du bare trenger å sikkerhetskopiere fra ett nettverk og kan klare deg uten kryptering, er tjenesten imidlertid gratis.

Tjenesten skal lanseres en gang i løpet av 2017, og det er mulig å registrere seg for en invitasjon til betaen på nettsiden deres.

Kilder
Slashdot
Kaspersky