Gamle PlayStation 4-spill får “boost mode” på PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 Pro er verdens kraftigste spillkonsoll.
PlayStation 4 Pro er verdens kraftigste spillkonsoll.

Med versjon 4,5 av PlayStation 4-programvaren får PlayStation 4 Pro et nyttig, nytt triks.

Kjører gamle spill på full hastighet
Den nye “Boost Mode”-innstillingen finner du under Settings/Innstillinger-menyen til PlayStation 4 Pro, og den “overklokker” gamle spill slik at det muligens kan kjøre litt bedre.

Før reagerte PlayStation 4 Pro på eldre spill ved å kjøre dem i en slags kompatibilitetsmodus, som vil si at både prosessoren og grafikkbrikken ble klokket ned til orginalt PlayStation 4-nivå for å sikre kompatibiliteten.

Annonse

Med Boost Mode påslått skal spillene få tilgang til hele kraften i PlayStation Pro – og dette kan i flere tilfeller gjøre spillene bedre å spille gjennom.

Spesielt spill med variabel frekvens
Dette gjelder spesielt spill med variabel bildefrekvens, men også spill som sikter på for eksempel 30 eller 60 bilder i skundet og ikke helt når opp på PlayStation 4.

Spill som er låst til 30 eller 60 bilder i sekundet blir derimot ikke berørt hvis de kjører stabilt med denne bildefrekvensen.

Hastighetsøkningen skal også gjelde innlastingstider, sier en talsperson for Sony til The Verge:

– Boost mode lar PS4 Pro kjøre på en høyere GPU- og CPU-klokkehastighet for å forbedre spillet på noen PS4-spill som ble utgitt før lanseringen av PS4 Pro.

– Spill som har variabel bildefrekvens kan få høyere bildefrekvens, og innlastingstider kan også være kortere i enkelte spill.

Sony sier også at “Boost mode” kan føre til problemer med enkelte spill, men da er bare å slå den av og kjøre spillene i vanlig modus for å bli kvitt problemene.

Kilder
Eurogamer
The Verge

Annonse
Annonse