Siden torrent-filer ikke er opphavsrettsbeskyttet materiale, mener forsvaret at Kickass Torrents-saken burde avvises.
Siden torrent-filer ikke er opphavsrettsbeskyttet materiale, mener forsvaret at Kickass Torrents-saken burde avvises.

Annonse


Saken mot Kickass Torrents er i gang – forsvaret vil ha den avvist

Denne uken startet rettsaken mot Kickas Torrents-eier Artem Vaulin i Illinois, der forsvarsadvokaten sa at saken burde kastes ut, som de også har gjort tidligere.

Den fundamentale feilen i saken er at torrent-filer i seg selv ikke er opphavsrettslig beskyttet materiale, sa forsvarsadvvokat Ira Rothken.

– Defektiv sak
– Vi mener at saken mot Artem Vaulin er defektiv og burde avvises. Torrent-filer er ikke innholdsfiler. Reproduksjon og distribusjon av torrent-filer er ikke kriminelt, sier Rothken til Torrentfreak.

– Hvis en tredjepart bruker torrentfiler til krenke opphavsretten, er det etter at de har forlatt KAT-nettsiden, og dette er ikke nok til å påføre Vaulin kriminelt ansvar, fortsatte han.

Annonse


Rothken mener i følge Torrentfreak at aktor i saken ikke har bevist en eneste faktisk kriminell opphavsrettskrenkelse noen steder i verden, og mener at Kickass Torrents heller burde sammenliknes med generelle søkeomotorer som Google.

Vil ha Vaulin utlevert
På den andre siden av saken ønsker aktor Devlin Su å vente på utleveringshøringen i Polen, der Vaulin sitter i arrest, før retten avsier en dom over forespørselen om å avvise saken.

Ifølge aktoratet opererte Kickass Torrents som et loppemarked for pirater, og hadde en reklameomsetning på mellom 100 og 180 millioner kroner.

Bare tull å sammenlikne med Google
Å sammenlikne KAT med Google er bare tull, ifølge Su.

– Google er ikke dedikert til å laste opp og å distribuere opphavsrettsbeskyttet materiale, sier aktoren.

Nå er det opp til Illinois District Court å bestemme hva som skjer i neste runde. Forsvaret vil ha saken avvist, og aktoratet vil at saken skal høres.

Det kan imidlertid ta litt tid før myndighetene i USA får utlevert Vaulin – han ligger nå på sykehus i Polen med store ryggsmerter, under streng bevoktning.

Kilde
Torrentfreak

Annonse


Annonse


Annonse