Windows 10 Mobile har dynamiske fliser. Snart kan også iOS få noe liknende.
Windows 10 Mobile har dynamiske fliser. Snart kan også iOS få noe liknende.

Annonse


– Apple åpner for dynamiske ikoner i iOS

Windows har hatt dynamiske fliser, eller «Live TIles», siden Windows Phone 7 og Windows 8. Nå ser det ut til at også iOS får noe liknende.

Dynamiske iOS-ikoner
Hjemskjermen i iOS er per nå svært statisk. Foruten en rød prikk for å indikere appvarsler, er det kun et fåtall ikoner som faktisk endrer utseende dynamisk. Klokke og kalender er noen av dem. Snart kan det bli en endring på det.

OnMSFT har kommet over et dokument på utviklersidene til Apple der det står at selskapet, i iOS 10.3 som er i beta nå, åpner opp for at utviklerne kan endre ikonbildet uten at brukerne trenger å oppdatere appen. Det høres ganske likt ut slik de dynamiske flisene fungerer i Windows.

Begrenset med informasjon
Ettersom størrelsene til iOS-ikonene er såpass små – samtidig som man ikke kan endre størrelsen på den – blir det spennende å se hva og hvor mye informasjon utviklerne eventuelt får plass til på dem.

Annonse
I Windows viser de dynamiske flisene værmeldinger, kommende kalenderoppføringer, forhåndsvisning av meldinger og mye mer. De kan også vise ekstra informasjon på baksiden av flisen.

Bruker du iOS? Ønsker du dynamiske appikoner velkommen?

 

Kilde:
OnMSFT,
Apple Developer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse