Dette er synet som møter deg når du skal sjekke aktiveringslåsen på Apple sine iCloud-sider.
Dette er synet som møter deg når du skal sjekke aktiveringslåsen på Apple sine iCloud-sider.

Annonse


Apple slettet tyverisikringsverktøy

For å gjøre det enkelt å sjekke om telefonen du kjøper brukt er stjålet eller ikke, har det lenge vært mulig å sjekke statusen for Apples aktiveringslås på nettet.

Nå har Apple brått og uten kommentar slettet både verktøyet fra iCloud og alle henvisninger til det fra den amerikanske dokumentasjonen.

Den amerikanske dokumentasjonen ble rensket den 24. januar, og verktøyet ble tatt ned en gang i løpet av natten – som kan tyde på at dette er en bevisst handling, og ikke en feil, fra Apple sin side.

Fortsatt støttedokumenter på norsk
På norsk finnes det fortsatt dokumentasjon for aktiveringslåsen, men siden de henviser til for å sjekke statusen finnes ikke lenger på iCloud.

Annonse




Det kan tyde på at de ikke har kommet så langt med den lokaliserte dokumentasjonen enda – men i USA er denne som sagt renset for referanser til å sjekke aktiveringslåsen.

Grei sjekk mot tyvegods
Aktiveringslåsen på iPhone, iPad og iPod Touch lar deg kreve passord for å slå av Finn iPhone, logge av iCloud på enheten og å slette og reaktivere enheten – og er en kjekk måte å hindre tilgang på hvis telefonen blir mistet eller stjålet.

Hvis du skal kjøpe en brukt telefon, iPad eller iPod Touch har det lenge vært mulig å sjekke IMEI-nummeret eller serienummeret og se om aktiveringslåsen var slått på på iCloud før du handler.

Kan ikke sjekke lenger
Hvis selgeren nekter å oppgi disse numrene, eller om du finner ut at telefonen er låst, kan det være fare for at du kjøper tyvegods.

Apples eget råd er å “ikke ta eierskap av en brukt iPhone, iPad eller iPod Touch inntil den har blitt fjernet fra den tidligere eierens konto.”

Men inntil siden for å sjekke aktiveringslåsen kommer tilbake er det altså umulig å sjekke dette selv.

Kilde
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse