Microsoft har lagt frem tallene for kvartalet som avsluttet 31. desember 2016.
Microsoft har lagt frem tallene for kvartalet som avsluttet 31. desember 2016.

Annonse


Microsoft leverer svært positive kvartalstall

Samsung la tidligere denne uken frem sine kvartalstall for fjorårets siste tre måneder. Her er Microsofts.

Xbox Live-rekord
Selskapet kunne notere seg et overskudd på 5,2 milliarder dollar, rundt 43,42 milliarder kroner, fra en omsetning på 24,1 milliarder kroner, drøyt 201 milliarder kroner. Resultatet er en oppgang fra tilsvarende periode i 2015 da tallene var henholdsvis 5 og 23,7 milliarder dollar.

På tross av at spillavdelingen falt med 3 prosent på et årlig basis, har Xbox Live aldri hatt flere aktive brukere. Tallet er nå på 55 millioner personer. Det er en økning på ni millioner brukere fra samme periode i 2015. Microsoft forklarer fallet i omsetning med at «omsetning fra Xbox-konsoller ble utlignet av økning for Xbox-programvare og -tjenester».

Surface-avdelingen har vist gode tall de seneste kvartalene, men for tremånedersperioden som avsluttet 31. desember, falt omsetningen med 2 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2015. Dette kan forklares med at Microsoft ikke har lansert nye Surface-maskiner – foruten Surface Studio – siden høsten 2015. Til våren lanseres Surface Book i Norge.

Annonse
Svært gode Azure-tall
På skyfronten gjør selskapet det meget sterkt og fortsetter å ta innpå lederen i markedet, Amazon Web Services. Omsetningen fra Azure økte med imponerende 93 prosent. Også avdelingen med Office kan vise til gode tall med en økning på 10 prosent.

Tallene fra Windows-delen er ikke like gode. Windows OEM falt med 5 prosent mens mobilavdelingen sank nok en gang. Nedgangen var på 81 prosent.

Dette var også kvartalet da oppkjøpet av LinkedIn ble ferdigstilt. Det sosiale jobbnettverket tro omsatte for 228 dollar og et underskudd på 100 millioner dollar.

 

Kilder:
Windows Central,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse