Jo flere fornuftige stemmer president Trump hører, jo bedre, mener Musk.
Jo flere fornuftige stemmer president Trump hører, jo bedre, mener Musk.

Annonse


– Jeg er fornuftens stemme til Trump

Flere toppledere valgte å avslå da president Donald Trump inviterte til toppmøte i hans Trump Tower. Elon Musk (Tesla), Satya Nadella (Microsoft) og Tim Cook (Apple) var noen av dem som deltok.

Ukjent innhold i møtet
Det har vært meget stille om hva som ble sagt under toppmøtet. Stillheten har faktisk vært litt overraskende.

Mens flere i Silicon Valley har uttrykt sin misnøye mot den ferske presidenten, har Musk for det meste holdt seg nøytral. Før valget omtalte han Trump som «kanskje ikke den riktige personen» til å drive USA, og det er kanskje det krasseste han har vært.

– Hjelper ikke å angripe ham
Musk har blant annet, sammen med 15 andre, akseptert en invitasjon fra Trump om å delta i et rådgiverpanel som skal møtes på jevnlig basis for å dele «deres erfaringer og viten mens presidenten implementerer sin økonomiske agenda».

Annonse


Han mener at å angripe presidenten ikke er den riktige måten å gjøre det på, og sier at «jo flere fornuftige stemmer presidenten hører, jo bedre».

«Man vil ikke oppnå noe som helst ved kun å angripe ham. Vet du om noen tilfeller der Trump har bøyet av for protester og angrep fra media?», sier Musk til Gizmodo. Han legger til:

«Det er bedre at det er åpne kanaler for kommunikasjon.»

Skryter av den nye statssekretæren
Tesla-sjefen benyttet også denne uken til å skryte av den nye utenriksministeren, Rex Tillerson.

«Det høres kanskje overraskende ut når det kommer fra meg, men jeg er enig med The Economist. Rex Tillerson har potensial til å bli en meget dyktig utenriksminister», skriver Musk på Twitter.

Tillerson har tidligere vært sjef i oljeselskapet Exxon, et av verdens største selskaper.

 

Kilder:
BBC,
Gizmodo