De yngste er minst villigst, ifølge undersøkelsen.
De yngste er minst villigst, ifølge undersøkelsen.

Annonse


Undersøkelse: Over halvparten betaler ikke for apper

En undersøkelse utført av analyseselskapet Gartner viser at viljen til å betale for apper ikke er stor blant smarttelefonbrukere.

Folk flest kjøper ikke
Over halvparten av de spurte sier at de ikke betaler i det hele tatt for apper. Derimot er den andre, knappe halvdelen litt mer villige til å bla opp.

«For brukere som ønsker å betale for apper, er kjøp-i-app-transaksjoner i vekst – opp 26 prosent fra 2015 – mens å betale for app-nedlastninger er vokste kun med 4 prosent i 2016», skriver Stéphanie Baghdassarian i Gartner.

Ifølge undersøkelsen er den gjennomsnittlige summen for kjøp i apper per kvartal 11,59 dollar per bruker. Tilsvarende tall for app-nedlastninger er 7,67 dollar. Baghdassarian mener at dette er fordi de fleste mobilapper er tilgjengelig ved en lavere pris mens kjøp-i-app som oftest betyr at brukeren har funnet verdi i en app og ønsker å betale mer for den.

Annonse
De yngste minst villige
undersøkelsen til Gartner viser også at det er personer i alderen 25–34 år er gruppen som bruker mest på både app-nedlastninger og kjøp-i-app. Gruppen over, 35–44 år, er den som bruker mer på kjøp-i-app enn nedlastninger.

Personer i alderen 18–24 år er mindre villige til å betale for en app, men mer villige til å foreta kjøp-i-app-transaksjoner.

Mobilbrukere flest betaler ikke for apper, viser undersøkelsen til Gartner.
Mobilbrukere flest betaler ikke for apper, viser undersøkelsen til Gartner. (Ill.: Gartner)

Undersøkelsen til Gartner ble utført i tidsrommet august–oktober i fjor. 3000 personer i Kina, Storbritannia og USA deltok.

Kjenner du deg igjen i Gartners undersøkelse?

 

Kilde:
Gartner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse