Windows-brannmuer blir omsider tilgjengelig i Innstillinger.
Windows-brannmuer blir omsider tilgjengelig i Innstillinger.

Annonse


Windows 10 får dedikert sikkerhetssenter

Microsoft har lagt stor vekt på sikkerhet i Windows 10, og med kommende Creators Update ønsker de å forbedre den ytterligere.

Windows Defender Security Center
I et blogginnlegg annonserer IT-giganten Windows Defender Security Center som lanseres sammen med den store oppdateringen i april.

Målet for det nye «senteret» er å plassere alt som har med sikkerhet og beskyttelse på samme sted. Samtidig håper selskapet at det vil gjøre det mer oversiktlig og enklere for brukerne. Flere av innstillingene, som Windows-brannmur, hentes fra Kontrollpanel.

Windows Defender Security Center inneholder funksjoner som:

Annonse
  • Beskyttelse mot virus og trusler: Bruker man antivirus fra Microsoft kan man skanne og se resultater direkte fra denne menyen. Bruker man antivirus fra en tredjepart, kan man åpne programvaren herfra.
  • Enhetsytelse og -helse: Oversikt over Windows-oppdateringer, drivere, batteritid og lagringskapasitet. Brukeren har også valget til å tilbakestille PC-en med en ren versjon av Windows 10 via «Refresh Windows». Dette valget fjernet de fleste appene, men beholder personlige filer og enkelte Windows-innstillinger.
  • Brannmur- og nettverksbeskyttelse: Inneholder informasjon over nettverkstilkoblinger og aktive Windows-brannmur.
  • Styring av apper og nettleser: Her kan man justere innstillingene for SmartScreen for apper og nettlesere. Gir blant annet advarsler om potensielt skadelige nettsider, nedlastninger og ukjente apper og filer fra Internett.
  • Familieinnstillinger: Enkel tilgang til familieinnstillinger tilgjengelig på nett. Oppsett for aktivitetsrapporter for barnets internettaktivitet, håndtere kjøp av spill og apper og liknende.

Les også: – McAfee er helt elendig – Microsofts antivirus gjør det mye bedre.

 

Kilde:
Windows Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse