Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et nytt filssystem til iPhone og iPad gir enda bedre ytelse, og MacOS får endelig nattmodus. (Ill.: Apple)

Nå er iOS 10.3 her med enda bedre iPhone- og iPad-ytelse og MacOS-beta med nattmodus!

De første beta-ene lansert – endelig kan du finne AirPods i Apples tjeneste.

Apple har lansert iOS 10.3, macOS 10.12.4 Sierra og tvOS 10 dagen etter lanseringen av 10.2.1.

Oppdatert, 21:37:

Teater-moduset er ikke å finne i iOS, rett og slett fordi det faktisk er en watchOS-funksjon, en funksjon som ble avslørt i loggen for den nye versjonen, men som neppe blir lansert før watchOS 3.2 er klar.

Teater-moduset fungerer ved deaktivere løft-for-å-våkne og demping av lyd. Varsler blir sendt via vibrasjoner.

Lettere å finne AirPods
Nytt iOS 10.3 er selvsagt de vanlige feilrettingene du ikke ser, men som bruker bedre ytelse, sikkerhet og stabilitet.

Av nye funksjoner er minst en av dem avslørt: Find My iPhone kan endelig brukes til å finne AirPod-ene du har mistet under sofaputen. Dette var altså årsaken til at de luket bort en app som gjorde det samme i form av en app.

En større under-panseret-oppgradering er det faktum at filsystemet i iOS fra nå av skal kjøre Apple File System (APFS). Det vil derfor være ekstra viktig for dere testere å ta en komplett, lokal backup, på maskinen før dere tester.

Teater-moduset er ikke å finne.

Litt om det nye filsystemet til iOS
Det nye filsystemet fikk vi først nyss om under WWDC sommeren i fjor:

«Det er ikke snakk om at bare Mac-er får dette heller, det skal brukes fra Apple Watch, iPhone og til MacBook-er, Mac-er og Mac Pro.

Det nye filsystemet er døpt APFS (HFS+ skal altså sakte men sikkert fases ut – det er tross alt mange ti år gamle plattformer), og er bygget fra grunnen opp til å fungere optimalt på flash og SSD-lagringsenheter, og «utviklet med kryptering som den viktigste funksjonen».

Apple: «Et nytt filsystem er nødvendig for å møte kravene til nye Apple-produkter, og støtte nye teknologier i flere tiår fremover.

APFS støtter kryptering som en del av systemet. Du kan velge en av følgende krypteringsmetoder for hvert volum: ingen kryptering, en-nøkkel-kryptering eller fler-nøkkel-kryptering med nøkler per fil for data, og en separat nøkkel for sensitiv metadata. APFS-kryptering nyttegjør AES-XTS eller AES-CBC, avhengig av maskinvaren. Fler-nøkkel-kryptering sørger for integriteten til brukerdata selv om den fysiske sikkerheten knekkes.»

Nattmodus i ny Sierra-versjon
Også er det MacOS Sierra. 10.12.4 er altså også sluppet i sin første beta-versjon, og et nattmodus er på plass for å gjøre det mer behagelig for øynene dine på natterstid ved å fjerne blåskjæret og i stedet varme og myke opp fargespekteret.

Hva angår WatchOS har Apple åpnet opp slik at utviklere kan nyttegjøre seg av Siri på klokka.

 

Kilder:
9to5mac
9to5mac
9to5mac

Stikkord: Apple, ios, macos