Et nytt filssystem til iPhone og iPad gir enda bedre ytelse, og MacOS får endelig nattmodus.
Et nytt filssystem til iPhone og iPad gir enda bedre ytelse, og MacOS får endelig nattmodus.

Annonse


Nå er iOS 10.3 her med enda bedre iPhone- og iPad-ytelse og MacOS-beta med nattmodus!

Apple har lansert iOS 10.3, macOS 10.12.4 Sierra og tvOS 10 dagen etter lanseringen av 10.2.1.

Oppdatert, 21:37:

Teater-moduset er ikke å finne i iOS, rett og slett fordi det faktisk er en watchOS-funksjon, en funksjon som ble avslørt i loggen for den nye versjonen, men som neppe blir lansert før watchOS 3.2 er klar.

Teater-moduset fungerer ved deaktivere løft-for-å-våkne og demping av lyd. Varsler blir sendt via vibrasjoner.

Annonse
Lettere å finne AirPods
Nytt iOS 10.3 er selvsagt de vanlige feilrettingene du ikke ser, men som bruker bedre ytelse, sikkerhet og stabilitet.

Av nye funksjoner er minst en av dem avslørt: Find My iPhone kan endelig brukes til å finne AirPod-ene du har mistet under sofaputen. Dette var altså årsaken til at de luket bort en app som gjorde det samme i form av en app.

En større under-panseret-oppgradering er det faktum at filsystemet i iOS fra nå av skal kjøre Apple File System (APFS). Det vil derfor være ekstra viktig for dere testere å ta en komplett, lokal backup, på maskinen før dere tester.

Teater-moduset er ikke å finne.

Litt om det nye filsystemet til iOS
Det nye filsystemet fikk vi først nyss om under WWDC sommeren i fjor:

«Det er ikke snakk om at bare Mac-er får dette heller, det skal brukes fra Apple Watch, iPhone og til MacBook-er, Mac-er og Mac Pro.

Det nye filsystemet er døpt APFS (HFS+ skal altså sakte men sikkert fases ut – det er tross alt mange ti år gamle plattformer), og er bygget fra grunnen opp til å fungere optimalt på flash og SSD-lagringsenheter, og «utviklet med kryptering som den viktigste funksjonen».

Apple: «Et nytt filsystem er nødvendig for å møte kravene til nye Apple-produkter, og støtte nye teknologier i flere tiår fremover.

APFS støtter kryptering som en del av systemet. Du kan velge en av følgende krypteringsmetoder for hvert volum: ingen kryptering, en-nøkkel-kryptering eller fler-nøkkel-kryptering med nøkler per fil for data, og en separat nøkkel for sensitiv metadata. APFS-kryptering nyttegjør AES-XTS eller AES-CBC, avhengig av maskinvaren. Fler-nøkkel-kryptering sørger for integriteten til brukerdata selv om den fysiske sikkerheten knekkes.»

Nattmodus i ny Sierra-versjon
Også er det MacOS Sierra. 10.12.4 er altså også sluppet i sin første beta-versjon, og et nattmodus er på plass for å gjøre det mer behagelig for øynene dine på natterstid ved å fjerne blåskjæret og i stedet varme og myke opp fargespekteret.

Hva angår WatchOS har Apple åpnet opp slik at utviklere kan nyttegjøre seg av Siri på klokka.

 

Kilder:
9to5mac
9to5mac
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse