Tusenvis av Verizon-kunder bruker stadig Note 7.
Tusenvis av Verizon-kunder bruker stadig Note 7.

Annonse


Verizon har fått nok – slik skal de slå ned på Note 7-bruk

Selv om Samsung Galaxy Note 7 er fjernet fra markedet etter risiko for at batteriet skal ta fyr, er det stadig flere personer som bruker den.

Viderekobler samtaler
Den amerikanske mobiloperatøren Verizon forteller til Fortune at de tar ytterligere steg for å slå ned på den uansvarlige bruken: alle utgående ikke-nødsamtaler blir viderekoblet til selskapets kundesørvis.

«På tross av forsøkene våre er det fortsatt kunder som bruker tilbakekalte telefoner som ikke har returnert eller byttet Note 7 der de kjøpte den. Den tilbakekalte Note 7 besitter en sikkerhetsrisiko for kundene våre og personer rundt dem», uttaler Verizon til Fortune.

Fra tidligere har mobiloperatøren sendt ut en oppdatering som gjør Note 7 ubrukelig, men flere brukere har lurt seg rundt denne sperren.

Annonse
Årsaken avsløres til uken
Per nå har ikke norske mobiloperatører gjort det samme, men i desember sendte Samsung Norge ut en oppdatering som hindrer enheten å lade til over 30 prosent.

Forrige uke uttalte Samsung at over 96 prosent av de solgte Note 7-telefonene er levert tilbake. Neste uke kommer den offisielle rapporten fra Samsung om hvorfor mobilen tok fyr. Ifølge Reuters er det ikke så overraskende batteriet som har skylden.

 

Kilder:
Fortune,
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse