Google forklarer hvordan de oppdager ondsinnede apper.
Google forklarer hvordan de oppdager ondsinnede apper.

Annonse


Slik kjemper Google mot Android-skadevare

I et blogginnlegg forklarer Google hvordan de tar opp kampen når skadevaren kjemper tilbake.

Kjøres gjennom sikkerhetsprogramm
Selv om samtlige apper som blir sendt inn til Play Store blir skannet av sikkerhetsprogramvare, denne sjekker etter virus, skadevare eller annet ondsinnet innhold, skjer det tilfeller der apper med onde hensikter slipper gjennom.

Noen av disse kan det hende finner sted til brukernes telefoner der de kan kompromittere sikkerheten. På grunn av dette holder Google hele tiden oversikt over hvordan appene og enhetene de er installert på oppfører seg

Les også: Denne skadevaren har infisert 85 millioner Android-enheter.

Annonse
Har oppdaget over 25 000 apper
I blogginnlegget forklarer Google at selv om skadevare har funnet veien til en brukers smarttelefon og har kuttet linjen mellom selskapets servere og Android-enheten, kan sikkerhetsteknikere fortsatt gjøre noe med saken.

Søkegiganten overvåker konstant hvor mange enheter som ikke lenger kommuniserer med selskapet servere etter å ha installert spesifikke apper. Hvis disse når et visst antall, kjører Google ytterligere tester for de aktuelle appene.

Med denne metoden har Google flagget over 25 000 apper som var infisert med ulike skadevarer.

Les også: Over en million Google-kontoer kompromittert av Android-virus.

 

Kilder:
Neowin,
Android Developers Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse