Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Glem de autonome bilene – snart kan drosjeflyene komme

«Hvis man flyr, trenger man ikke å bruke millioner på betongbroer og veier.»

Flere bilprodusenter fokuserer knallhardt på autonom kjøreteknologi. Den europeiske flygiganten Airbus ønsker liknende teknologi for småfly.

Autonome drosjefly
Under en teknologikonferanse i München i Tyskland, avslørte Airbus Group-sjefen Tom Enders at de snart er klare til å teste en prototype av et autonomt drosjefly med plass til én. De håper at testingen kan starte allerede dette året.

«For ett hundre år siden, foregikk den urbane transporten under bakken, nå har vi de teknologiske midlene for å gå over bakken. Vi befinner oss i den eksperimentelle fasen og vi tar denne utviklingen ganske seriøst», uttalte han under konferansen og la til at en slik teknologi er nødt til å være grønn for å hindre ytterligere forurensing.

Enders tror også at dette vil redusere kostnadene til infrastrukturen betraktelig.

«Hvis man flyr, trenger man ikke å bruke millioner på betongbroer og veier», sa han.

På høsten i fjor opprettet flygiganten en separat avdeling kalt Urban Air Mobility som jobber med konsepter som inkluderer helikopterliknende kjøretøy som kan frakte flere personer.

Ønsker å bygge under bakken
Tesla-sjef Elon Musk ønsker å gå motsatt vei. I en rekke meldinger på Twitter i midten av forrige uke, skrev han om planene om å bygge et veinett under bakken.

«Trafikken gjør meg gal. Jeg kommer til å bygge en tunnelboremaskin og starte gravingen», stod det i en av Twitter-meldingene hans om selskapet han omtaler som «The Boring Company».

 

Kilde:
Reuters

Stikkord: airbus, fly, teknologi