Det øverste sjiktet i Apple-lederskapet har laget et mer strømlinjeformet og tradisjonelt selskap etter at Steve Jobs døde, mener tidligere ansatt. Spørsmålet er om det er gjort med overlegg, eller om det har skjedd uten at de selv har lagt merke til det.
Det øverste sjiktet i Apple-lederskapet har laget et mer strømlinjeformet og tradisjonelt selskap etter at Steve Jobs døde, mener tidligere ansatt. Spørsmålet er om det er gjort med overlegg, eller om det har skjedd uten at de selv har lagt merke til det.

Annonse


Eks ansatt: – Tim Cook har gjort Apple forferdelig kjedelig – det var bedre når det var ville vesten

Det er mange alt var bedre før-historier hva angår Apple, men denne er en av de mer troverdige, og skumle, for de som holder med selskapet.

Kritisk til Cook
Bob Burrough var ingeniør hos selskapet tidligere, men driver i dag 3D-print-selskapet Bilt It.

Hva mener han var bedre før? Det var kaos, og kaos skaper jo i hvert fall noe:

«Apple i 2007 var ville vesten, rent organisasjonsmessig. Jeg jobbet under en bestemt prosjektleder, men i løpet av de først to årene jobbet jeg med prosjekter som ikke hadde noe med hans kjerneoppgaver å gjøre fordi organisasjonen var ikke topp-prioritet, prosjektene var.

Annonse


Dette er stikk i stris med «det er ikke min jobb», for jeg var der for å løse så mange problemer som mulig, uansett min rolle, tittel eller hvem jeg måtte rapportere til. Det var ganske vilt, men det var også veldig tilfredsstillende fordi alt du gjorde hadde maksimal innvirkning på produktet.»

Poengene kan forklare hvorfor Apple valgte å lansere en laptop ryktene skal ha det til at var et andre- eller tredjevalg.

– Apple ligner på Palm
Burrough sammenligner nye Apple med Palm, et siste selskapet Tim Cook ønsker å assosieres med (de ble kjøpt av HP etter å ha falt av lasset når smartmobilene kom). I Palm var alt strengt organisert, og alle medarbeiderne hadde en klar oppgave:

«De gikk sjelden bort fra oppgavene sine. Når du ba om hjelp fikk du ofte beskjed om at det ikke var han eller hun sitt problem».

Er Apple fremdeles i stand til dette? Tvilsomt, med tanke på hvor mye større de er nå, men skyldes det andre faktorer også som Tim Cooks lederstil?

 

 

Kilder:
CNBC
Twitter