Dette er Cole Train kjent fra Gears of War-spillene.
Dette er Cole Train kjent fra Gears of War-spillene.

Annonse


Eks-amerikansk fotballspiller saksøker Gears of War-skaper

Den tidligere amerikanske fotballspilleren og fribryteren Lenwood «Hard Rock» Hamilton saksøker Epic Games, det opprinnelige utviklerselskapet bak Gears of War-spillene.

Stjal «skikkelsen hans»
Hamilton beskylder Epic Games for å ha stjålet «skikkelsen hans» da de fant opp spillkarakteren Augustus Cole, mest kjent som «Cole Train».

Eks-fribryteren mener at han og Cole har flere likheter som sport – Cole drev med en fiktiv, amerikansk fotball-liknende idrett kalt «Trashball» – de har like armbånd og begge har en gulltann.

Dog er det ikke bare Epic Games som saksøkes. Hamilton går også etter stemmeskuespilleren og eks-amerikansk fotballspilleren Lester Speight som har stemmen til Cole i spillserien.

Annonse


Les vår anmeldelse av Gears of War 4.

Saksøker også stemmeskuespilleren
«Hard Rock» hevder at Speight og han ved en tidligere anledning har diskutert mulighetene ved å lage en spillkarakter basert på ham. Ifølge en ekspert på stemmer, ansatt av Hamilton, er det umulig å skille mellom stemmene til de to mennene.

Gears of War ble lansert i 2006 og Cole Train har vært med siden den gang. Den tidligere fribryteren oppdaget ikke likhetene før nylig da en venn av sønnen hans viste dem spillet.

Lindsay Lohan saksøkte Rockstar Games fordi hun mente at spillgiganten hadde brukt hennes «likhet» uten tillatelse i Grand Theft Auto V. Saken ble senere avvist av en ankedomstol i New York.

 

Kilder:
TMZ,
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse