Andy Rubin, skaperen av Android, skal visstnok lansere en high-end-mobil halvveis ut i året.
Andy Rubin, skaperen av Android, skal visstnok lansere en high-end-mobil halvveis ut i året.

Annonse


Stor-avsløring: Android-skaperen med nytt selskap som skal lage premium-mobiler

Andy Rubin kan ta endel av æren for Android, spesielt ettersom han snudde seg lynkjapt og endret strategien etter at Apple viste frem iPhone 1 i januar 2007.

Skal lansere nytt selskap
Nå er mannen som har vært fraværende fra teknologi-rampelyset en god stund på vei med et stort comeback skal vi tro Bloomberg som har en rekke spennende avsløringer å vise til.

Teamet hans er på rundt 40 personer som forsker frem nye forbrukerprodukter med AI i forgrunnen av opplevelsen (Rubin har snakket opp AI i mange år, inkludert i oktober 2015):

«Først og fremst vil jeg si at mobiltelefonen ikke forsvinner, så alle kan slappe helt av. Det er hovedskjermen din og kommer til å forbli det. Den er såpass personlig og med deg hele tiden, forteller Rubin.

Annonse


Vi kommer til et punkt, og jeg har ingen anelse om når, men det blir ikke i løpet av ti eller tyve år, der  kunstig intelligens i en eller annen form blir det store», sa han den gang.

Folkene skal være fra Apple, Alphabeth, Google X og Samsung.

Rubin skal snart avsløre selskapet sitt, Essential, der han har sjefs-tittelen CEO. Rubin forsvant fra Google i 2014, og registrerte Essential året etter.

Produkter for alle deler av det digitale liv
Spennende er det uten tvil at teamet jobber med en rekke enheter som skal fungere sømløst sammen, inkludert maskinvare som skal binde sammen hjemmet og mobilen, i tillegg til at de skal tilby minst en toppmodell-mobil.

Midtpunktet er den rammeløse mobilen med stort panel (kanskje større enn 5,5″). Rubin skal ha snakket med telekomoperatører om den på CES tidlig i januar.

Mobilen er i prototype-stadiet i skrivende stund, men den skal, når den lanseres, konkurrere mot iPhone og Pixel.

Det forventes at den blir utsmykket med eksklusive materialer og faktisk muligheten til å få nye maskinvaremuligheter etterhvert – en modulær mobil? Det har jo ikke slått an fra konkurrentene som ga opp kort tid etter lansering.

Spennende mobil
Spesielt er det har lekket en rekke detaljer allerede:

  • Mobilen kan detektere forskjellige type trykk, harde som lette, akkurat som iPhone
  • Design-teamet ser på muligheten til å lage en mobil med metall-kanter med baksiden dekket av et keramisk-materiale
  • En egen magnetisk tilkobling som kan lade batteriet og gi mobilen nye muligheter (tredjeparter skal også få lov å selge tilbehør) uten behov for handle en ny en
  • Et kamera som er laget for 360-bilder i høy oppløsning
  • Planen er å lansere halvveis ut i 2017 til rundt 6500 kroner

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse