Høyesterett sendte Apple-saken til en lavere rettsinstans for å bestemme erstatningssum - og nå starter saken opp på nytt.
Høyesterett sendte Apple-saken til en lavere rettsinstans for å bestemme erstatningssum - og nå starter saken opp på nytt.

Annonse


Apple-rettsaken mot Samsung starter igjen

Apples rettsak mot Samsung for å stjele designen av iPhone har pågått siden 2011 – og var nylig oppe i USAs høyesterett.

Der ble det bestemt at høyesterett manglet nok informasjon for å bestemme om det var hele eller bare deler av designen som var stjålet, og at de derfor ikke kunne bestemme om erstatningssummen var riktig.

Sendt til lavere rettsinstand
Derfor ble saken sparket ned til en lavere rettsinstans – og det er denne som nå skal bestemme søksmålet.

U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit har fått har fått oppdraget, og de skal bestemme blant annet om Apple har rett til at et erstatningsbeløp basert på hele eller bare deler av fortjenestenesten som Samsung har fått fra telefonen sin.

Annonse


“Skamløs kopiering”
Apple mener på sin side at iPhones patenterte design med rektangulær front med runde kanter og fargerike ikoner på en svart skjerm ble stjålet av Samsungs Android-mobil:

– Spørsmålet foran høyesterett var hvordan man regnet ut hva Samsung skulle betale for kopieringen deres. Vår sak har vært om Samsungs skamløse kopiering av våre ideer, og det har det ikke vært tvil om. Vi vil fortsette å beskytte årene med hardt arbeid som har gjort iPhone til et av verdens mest innovative og elskede produkter, og vi forblir optimisteske om at de lavere rettsinstansene nok nok en gang vil sende et kraftig signal om at det er feil å stjele, sa Apple i forrige måned.

Kilde
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse