Nå kan kundene saksøke Apple for App Store-praksisen.
Nå kan kundene saksøke Apple for App Store-praksisen.

Annonse


Nå kan Apple bli saksøkt for app-monopol

Reuters melder at 9th U.S. Circuit Court of Appeals har slått fast at brukere har rett til å saksøke Apple på spørsmål om monopolisering.

Beskyld for monopolisering
Dette gjelder området der Apple beskyldes for å skape et monopol i app-industrien ved at iOS-brukere kun kan installere apper fra App Store.

Avgjørelsen går mot en kjennelse fra 2013 da en amerikansk domstol mente at man ikke kunne saksøke Apple på det nevnte grunnlaget.

Den gang argumenterte Apple med at de leide ut plass i App Store, noe de mente gjorde at brukerne mistet retten til å saksøke dem. Ifølge Apple er det utviklerne som er ansvarlige for eventuelle søksmål fordi det er de som setter prisene. Ankedomstolen forkastet denne påstanden.

Annonse


– Vil åpne markedet
Til Reuters forteller en av advokatene til saksøkerne at målet deres er at Apple skal åpne opp økosystemet deres og gjøre det mulig å kjøpe og laste ned apper fra en tredjepartskilde.

«Den åpenbare løsningen er å pålegge Apple å tillatte personer å kjøpe applikasjoner hvor hen de ønsker, noe som vil åpne markedet og føre til lavere priser. Det andre alternativet er at Apple utbetaler erstatning til kundene for de høyere enn kompetitive-prisene som de er blitt nødt til å betale opp gjennom årene fordi Apple har misbrukt sitt monopol», sier advokaten Mark C. Rifkon til Reuters.

Er du enig i at man bør kunne installere apper fra andre steder enn App Store, slik det fungerer i Windows og macOS?

 

Kilder:
Reuters,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse