Det blir ikke noe av den lille dronen Lily.
Det blir ikke noe av den lille dronen Lily.

Annonse


Forhåndsolgte 60 000 droner – så kollapset prosjektet

I mai 2015 skrev vi for første gang om friluftsdronen Lily som automatisk følger etter brukeren. For rundt et år siden ble dronen tilgjengelig for forhåndsbestilling. Mottakelsen var overveldende.

Er historie
Hele 60 000 kopier til en verdi av 34 millioner dollar, knapt 290 millioner kroner, ble forhåndsbestilt. Ingen av dem kommer til å motta dronen.

Selskapet kunne i går annonsere at de ikke har klart å sikre finansene som trengs for å sette i gang produksjonen og levering. Selskapet legger nå inn årene.

Personer som har forhåndsbestilt Lily kan vente seg en refusjon i løpet av seksti dager, opplyser selskapet i et blogginnlegg.

Annonse


Det kjekke med Lily var hvor enkel og sømløs den fungerte
Lily starter opptaket straks du kaster «henne» i lufta og krever ikke noe oppsett før det. Den er også vanntett om du vil ta den med på stranda eller fisketur, og kan både lande og ta av i fra vannet.

Det er ingen app eller fjernkontroll for å styre dronen. Den styres ved at brukeren har en søker med seg som dronen kan spore. Den vil følge brukeren med en vertikal minimumsavstand på 1,75 meter, og en maksavstand på 15 meter.

Horisontalt vil dronen holde samme minimumsavstand og en maksavstand på 30 meter. Topphastigheten ligger på omtrent 40 km/t.

Når dronen følger deg kan du via søkeren stille inn om du vil at dronen skal følge, lede, eller gå i en bane rundt deg.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse