Foxconns omsetning faller med 2,81 prosent.
Foxconns omsetning faller med 2,81 prosent.

Annonse


Foxconns omsetning faller for første gang på grunn av svakere iPhone-tall

Foxconn kunne i går kveld annonsere at de for første gang siden børsnoteringen i 1991, opplevde en nedgang i omsetningen.

Faller med 2,81 prosent
Totalt omsatte selskapet for 163,38 milliarder dollar, drøyt 1,4 billioner kroner, i 2016. Det er en nedgang på 2,81 prosent sammenlignet med året før.

Nedgangen skyldes lunken etterspørsel på Apple-produkter, melder Nikkei. Apple står for hele 50 prosent av omsetningen til selskapet.

Dog opplevde produsenten en liten opptur i desember med en økning på 9,76 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Dette takket være den kinesiske nyttårsfeiringen og sterk etterspørsel for iPhone 7 Plus, skriver Nikkei.

Annonse


Foxconn bekrefter: Ønsker å flytte noe av produksjonen til USA.

Forventer oppgang i år
På tross at de svakere fjorårstallene, tror analytikere at 2017 blir et meget godt år for Foxconn. Analytikeren Vincent Chen tror at det vil skyldes iPhone 8.

«Ved å se fremover mot 2017 tror vi at Foxconns omsetning kan øke med 5–10 prosent. Vekstfaktorene vil komme fra en sunnere etterspørsel for den neste iPhone 8 og en mindre retur fra PC-markedet», uttaler Chen til Nikkei.

Det har versert flere rykter rundt den kommende iPhonen, og det er fortsatt usikkert om det blir en 7s eller 8 som lanseres i høst. I går dukket det opp et nytt som hevder at årets modell blir iPhone 4-inspirert med glassdesign og metallramme.

Apples finanstall for det siste kvartalet i 2016 blir presentert mot slutten av denne måneden.

 

Kilder:
Nikkei,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse