Schiller har rett, det har skjedd endel på 10 år, men er selskapet bedre eller dårligere enn i 2007?
Schiller har rett, det har skjedd endel på 10 år, men er selskapet bedre eller dårligere enn i 2007?

Annonse


Apple: – Det er mange år igjen med iPhone-innovasjon

Backchannel har intervjuet Phil Schiller, Apples markedsføringssjef og en toppleder i selskapet som feirer 10 år for sitt viktigste produkt: iPhone.

– Det er vi som har forandret oss, ikke innvasjonstakten
Schiller ble blant annet spurt om innovasjon, og om iPhone fortsatt er ledende – toppsjefen tror det er folks oppfatning av progresjon som har forandret seg, og ikke Apples nyvinninger:

«Forventningene våre endrer seg mer enn produktene har sluttet å forbedre seg. Om vi ser på hver modell, fra originale iPhone til iPhone 3G til 4 til 4S, så ser du store endringer på alle plan.

Du legger merke til skjermstørrelsene fra tre og en halv tommer til fire tommer til fire punkt sju og fem punkt fem, og du vil ha sett kameraene gå igjennom utrolige forandringer fra det første som ikke kunne skyte video, til deretter å ha både front og et bakside-kamera med tingene vi gjør nå som live-bilder og 4K-video.»

Annonse


Konkurransen fra Android er han glad for, men mener selvsagt iPhone er best:

«Kvaliteten er det ingen andre som kan måle seg med, det samme gjelder hvor lett den er i bruk. Integrasjonen av maskin- og programvare er heller ikke slått. Det handler ikke om å være billigst eller ha mest, men å være best».

Tror fortsatt Apple kan gjøre viktige ting med iPhone
Schiller tror som Apple-sjef Tim Cook at det beste enda ikke er lansert (uthevingen er vår):

«Jeg tror mange vil gå glipp av utrolige muligheter, og alt det store kommer fremover, fordi de er for opptatte med å lete etter andre ting.

Alle har egne meninger, for lengst, men det kan jo tenkes at vi kun er i det første minuttet i den første delen av spillet. Jeg mener dette produktet er så stort og viktig at det har mange år igjen med innovasjon igjen i seg.»

Derfor er han ikke redd Alexa
Schiller er ikke redd for Google Home og Amazon Echo, fordi han mener det er svært viktig å en skjerm (noe som trolig er en viktig del av Microsofts nye satsing på sin personlig assistent, Cortana, med Home Hub):

«Folk glemmer verdien og viktigheten av skjermer. Noen av de viktigste innovasjonene på iPhone i løpet av årene har vært skjermene. Skjermer forsvinner ikke. Vi liker å ta bilder og vi må kunne se på dem – en stemme kan ikke vise meg et bilde.»

 

Kilde:
Backchannel

Annonse


Annonse


Annonse