Mac-bruken synker raskere enn det generelle markedet for første gang på mange år.
Mac-bruken synker raskere enn det generelle markedet for første gang på mange år.

Annonse


Mac-andelen av nettbrukere har sunket til laveste nivå på fem år

Ifølge webanalyseselskapet Net Applications sto Apples operativsystem, nå kalt macOS, bare for 6,1 prosent av all nettrafikk i forrige måned.

Dette en nedgang fra syv prosent for et år siden, og er også ned fra toppnivået på 9,6 prosent som var så nylig som i april 2016.

Lavest på fem år
Macens andel på 6,1 prosent i desember var faktisk det laveste nivået som er målt av Net Applications siden august 2011 – som er mer enn fem år siden.

Net Applications måler bruken av forskjellige operativsystemer ved å telle systemene som treffer de forskjellige websidene som er med i målingen.

Annonse


Fjorten prosents nedgang
Også Apples egne tall viser til en nedgang for Macen, den gang forklart med at folk ventet på den siste modellen.

I oktober rapporterte selskapet et salg av 4,2 millioner Macer i september-kvartalet, som var en nedgang år til år på fjorten prosent – og det fjerde kvartalet med nedgang.

Dårligere enn industrien generelt
Apples nedgang i markedsandel har også vært verre enn industrien generelt, ifølge tall fra IDC og Gartner, skriver Computerworld.

Dette er i motsetning til de tidligere 30 kvartalene eller så, der Macens vekst har vært konsekvent bedre enn markedet.

De siste kvartalene har salget av macer gått dårligere enn industritrenden, skriver Computerworld – som vil si salget av Macer har falt raskere enn salget av Windows-PCer, og dermed har Apples markedsandeler også sunket raskere enn markedet.

Kilde
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse