Dette er det ferskeste bildet av Gigafactory i Nevada.
Dette er det ferskeste bildet av Gigafactory i Nevada.

Annonse


Tesla starter masseproduksjon av battericellene som skal brukes i Model 3

Tesla kan i dag annonsere at de, sammen med Panasonic, har startet masseproduksjonen av battericeller ved Gigafactory i Nevada.

Gigafactory
Cellen heter «2170» og er formet som en sylinder. Navnet kommer etter størrelsen som er 21 millimeter dype og 70 millimeter høye. Den forrige og mindre cellen het «18650».

«2170» er designet av Tesla og Panasonic for å gi den beste ytelsen til den laveste produksjonskostnaden. Formfaktoren er optimal både for kjøretøy og energiprodukter, skriver Tesla i en pressemelding.

«Innen 2018 vil Gigafactory årlig produsere 35 gigawattimer med battericeller, hvilket er nesten like mye som resten av verdens batteriproduksjon sammenlagt», hevder elbilprodusenten.

Annonse


Blir verdens største bygning
Cellene som nå er under masseproduksjon vil brukes i energilagringsløsningene Tesla Powerwall 2 og Powerpack 2. Produksjonen til Model 3 begynner i løpet av det andre kvartalet.

I pressemeldingen skriver Tesla at superfabrikken bygges ut i faser og at produksjonen starter umiddelbart når en seksjon er ferdigbygd. På nåværende tidspunkt er bygningen på over 455 200 kvadratmeter.

«Per i dag er mindre enn 30 % av Gigafactory ferdig bygget. Når den ferdigstilles forventer vi at Gigafactory blir den største bygningen i verden», uttaler Tesla.

 

Kilde:
Tesla

Annonse


Annonse


Annonse