Et eksternt grafikkort var løsningen når denne bloggeren ville spille på MacBooken sin.
Et eksternt grafikkort var løsningen når denne bloggeren ville spille på MacBooken sin.

Annonse


Slik koblet han et eksternt skjermkort til eldre MacBook og gjorde den gaming-klar

Hva gjør man hvis man ønsker å spille PC-spill, men sitter med en eldre MacBook og ikke ønsker å bygge en dyr og kraftig maskin?

Eksternt grafikkort
Bloggeren Archagon har en MacBook Pro 2013-modell han ønsket å spille på, men det medfølgende NVIDIA GTX 750M er på ingen måte kjent som en kraftpakke.

Løsningen for å gjøre PC-en spillklar var et eksternt grafikkort, eGPU. I et blogginnlegg skriver Archagon at han jobbet med et fokus på enkelthet fremfor kraft, og at han ønsket minst mulig miksing og triksing for at dette skulle fungere.

Les også: Slik oppgraderte han en åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K.

Annonse


Oppsett
Etter å ha søkt litt rundt på Internett og diverse fora, falt valget av chassis til det eksterne kortet på Akitio Thunder2 .

«Thunder2 er ikke designet for bruk med eGPU, men flere eGPU-entusiaster på fora som TechInferno demonstrerte at den kjørte stabil og hadde en god ytelse», skriver bloggeren.

Å ha en større strømforsyning (PSU) stående på skrivebordet, var uaktuelt. Dermed måtte han finne en strømadapter som var kraftig nok til å drive et grafikkort. Etter det var gjort, var det kun grafikkortet som gjenstod på maskinvarefronten. Valget falt på det nye GTX 1050 Ti-kortet fra EVGA.

GTX 1050 Ti
Etter å ha møtt på litt trøbbel med å installere og aktivere GTX 1050 Ti i Windows 10 via BoothCamp, fikk Archagon omsider oppsettet opp å gå.

Ytelsen i MacBook Pro-en fra 2013 har økt betraktelig og det spesielt på spillfronten der han kan vise til minst 3,5 ganger økning i ytelsen. På det meste er grafikkytelsen 4,56 ganger bedre enn det var med 750M. Dette på tross av at flaskehalsen i Thunderbolt 2 som struper ytelsen med rundt 10–20 prosent, ifølge bloggeren.

Hele prosessen og bilder fra den kan du se i kildelenken.

 

Kilde:
Archagon

Annonse


Annonse


Annonse