Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et eksternt grafikkort var løsningen når denne bloggeren ville spille på MacBooken sin. (Ill.: Apple)

Slik koblet han et eksternt skjermkort til eldre MacBook og gjorde den gaming-klar

Spill: Resultatet var 3–4 ganger økning i ytelsen.

Hva gjør man hvis man ønsker å spille PC-spill, men sitter med en eldre MacBook og ikke ønsker å bygge en dyr og kraftig maskin?

Eksternt grafikkort
Bloggeren Archagon har en MacBook Pro 2013-modell han ønsket å spille på, men det medfølgende NVIDIA GTX 750M er på ingen måte kjent som en kraftpakke.

Løsningen for å gjøre PC-en spillklar var et eksternt grafikkort, eGPU. I et blogginnlegg skriver Archagon at han jobbet med et fokus på enkelthet fremfor kraft, og at han ønsket minst mulig miksing og triksing for at dette skulle fungere.

Les også: Slik oppgraderte han en åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K.

Oppsett
Etter å ha søkt litt rundt på Internett og diverse fora, falt valget av chassis til det eksterne kortet på Akitio Thunder2 .

«Thunder2 er ikke designet for bruk med eGPU, men flere eGPU-entusiaster på fora som TechInferno demonstrerte at den kjørte stabil og hadde en god ytelse», skriver bloggeren.

Å ha en større strømforsyning (PSU) stående på skrivebordet, var uaktuelt. Dermed måtte han finne en strømadapter som var kraftig nok til å drive et grafikkort. Etter det var gjort, var det kun grafikkortet som gjenstod på maskinvarefronten. Valget falt på det nye GTX 1050 Ti-kortet fra EVGA.

GTX 1050 Ti
Etter å ha møtt på litt trøbbel med å installere og aktivere GTX 1050 Ti i Windows 10 via BoothCamp, fikk Archagon omsider oppsettet opp å gå.

Ytelsen i MacBook Pro-en fra 2013 har økt betraktelig og det spesielt på spillfronten der han kan vise til minst 3,5 ganger økning i ytelsen. På det meste er grafikkytelsen 4,56 ganger bedre enn det var med 750M. Dette på tross av at flaskehalsen i Thunderbolt 2 som struper ytelsen med rundt 10–20 prosent, ifølge bloggeren.

Hele prosessen og bilder fra den kan du se i kildelenken.

 

Kilde:
Archagon

Stikkord: macbook, Spill