Game Mode er Microsofts viktige våpen for å forene Xbox og Windows 10-spillopplevelsene og levere bedre ytelse samtidig som utviklerne får det lettere på tvers av plattformene.
Game Mode er Microsofts viktige våpen for å forene Xbox og Windows 10-spillopplevelsene og levere bedre ytelse samtidig som utviklerne får det lettere på tvers av plattformene.

Annonse


Nå vet vi mer om det spennende spillmoduset til Windows 10 – er Microsofts hemmelige våpen for å ta Sony

«Game Mode», et nytt modus som allokerer flere ressurser til spill, er ikke bare laget med PC-er i tankene.

Det ventes at moduset offisielt lanseres i Creators Update til Windows 10 som trolig lanseres i april.

Forener utviklingen – hever ytelsen
I november skrev vi om Project Helix
, som har som mål å forene spill-utviklingen mellom PC og Xbox:

«Og det ser ut til at fokuset på det som blir verdens kraftigste spillkonsoll, blir stort. Xbox Scorpio vil, ifølge Windows Central, bli plattformen for all utvikling til Xbox.

Annonse


Konsollene kan «imitere» en Xbox One slik at utviklerne kan teste hvordan spillene deres skalerer mellom ulik maskinvare. Dette systemet går under navnet «Project Helix» innad i Microsoft.»

Endelig over og ut for 720p
Målet med Game Mode er altså, sett i lys av avsløringen, er å sørge for at så mange Windows 10-systemer som mulig kan kjøre spill med kravene satt av Xbox One og den kommende spillkonsollen Project Scorpio som er mye kraftigere.

Målet er at Xbox One skal kjøre 900p til 1080p, og at så mange PC-er som mulig skal klare dette, mens Scorpio sikter seg inn på 60 bilder i sekundet og 4K-oppløsning.

Ifølge Windows Central nyttegjør allerede Xbox One sin Windows 10-kjerne spillmoduset. Game Mode har faktisk allerede sørget for ytelsesforbedringer og skal ha blitt sendt spillutviklerne sommeren 2016.

Gjør allerede underverker
Beviset er Battlefield 1 som kjører mellom 900p og 1080p allerede – dette er mye bedre enn 2015-spillet Star Wars Battlefront som også er laget av Dice og har samme grafikkmotor. Forskjellen var at det spillet kun klarte 720p. Programvare, altså.

Spill som er utviklet for Windows 10, Xbox One og Scorpio må faktisk ha Game Mode-støtte. Trolig er også funksjonen eksklusivt til Microsofts distribusjonsplattform Universal Windows Apps (UWA).

Resident Evil 7, som skal lanseres 24. januar, kan bli en av de første spille med ekte 4K-støtte for Scorpio.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse