Microsoft har store planer med utvidet og blandet virkelighet.
Microsoft har store planer med utvidet og blandet virkelighet.

Annonse


Microsoft vil at du skal finne nøklene dine med HoloLens

Mennesker er mennesker og de vil fortsette å miste ting når det minst passer seg.

Identifiserer objekter
Microsoft tror at utvidet virkelighet (AR) og de noe kaller «Object Tracking», eller objektssporing, kan hjelpe personer med å finne forsvunne gjenstander. Enten det er bilnøkler, lommebok eller kanskje en AirPods-propp.

I en ny patentsøknad viser de hvordan et AR-hodesett kombinert med «Object Tracking» kan identifisere ulike objekter i et rom.

«En mobil enhet, slik som en se-gjennom-skjerm som blir brukt av en person, kan bestå av bildesensorer som observerer brukermiljøet. Videoinnhold fra bildesensorene kan bli prosessert til å gjenkjenne objekter i brukermiljøet og kan identifisere sporede objekter i videoinnholdet», står det i patentbeskrivelsen.

Annonse


Brukeren får hjelp av AR og objektssporing til å gjenkjenne objekter i rommet.
Brukeren får hjelp av AR og objektssporing til å gjenkjenne objekter i rommet. (Ill.: USPTO)

Les også: Dette er den hemmelige prosessoren Microsoft bruker i HoloLens.

Minner om å kjøpe melk
Et annet scenario patentet nevner, er hvis en person glemmer at den har gått tom for melk. «Object Tracking»-teknologien slår da inn for å minne personen om at han eller hun må kjøpe mer.

Som vanlig med patentsøknader er det ofte de blir værende som nettopp det, men dette er uansett en interessant idé fra Microsoft. Da bør kanskje også AR-hodesettene bli rimeligere, mindre og ha bedre batteritid.

 

Kilde:
MSPowerUser

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse