At innhold er slettet, stopper ikke nødvendigvis Cellebrite.
At innhold er slettet, stopper ikke nødvendigvis Cellebrite.

Annonse


Så mye kan det israelske hacker-verktøyet hente ut fra iPhonen din

Det israelske selskapet Cellebrite ble for alvor kjent tidligere i år da det feilaktig ble omtalt som selskapet som hjalp FBI med å låse opp smarttelefonen tilhørende den avdøde San Bernardino-terroristen Syed Farook.

Hjelper politiet
Hva Cellebrite faktisk jobber med, er strengt hemmelig. Dette blant annet for å sørge for at kun personer med gode hensikter har tilgang til verktøyene deres.

Selskapet selv hevder at de kan hente ut så å si all informasjon fra nesten uansett enhet. Dette inkluderer meldinger, telefonsamtaler, bilder og stedstjenester.

«Det gjør at etterforskere kan se hvor en person var, hvem den snakket med og når», skriver ZDNet som har fått tilgang til en av rapportene til Cellebrite.

Annonse


Hentet ut tidligere slettet innhold
I denne artikkelen går ZDNet gjennom funnene som ble hentet ut fra en iPhone 5 med iOS 8. Eieren av telefonen hadde ikke satt opp en passkode, noe som betyr at enheten var ukryptert.

iPhone 5-en ble tilkoblet en UFED-enhet fra Cellebrite. Derfra kunne politiet hente ut all mulig informasjon, inkludert data som tidligere var slettet.

Ifølge Cellebrite kan de ikke knekke passkoder på iPhone 4s og nyere.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse