Nintendo vil besvare flere Switch-spørsmål i januar.
Nintendo vil besvare flere Switch-spørsmål i januar.

Annonse


Nintendo Switch kjører på gammel maskinvare

Tegra-systemet som driver Nintendos nye Switch-maskin er basert på Nvidias gamle “Maxwell”-plattform, skriver VentureBeat i en ny rapport.

Var ikke klar i tide
Grunnen skal være at maskinvaren til nyere Pascal, som driver Geforce 10-serien, ikke var klar i tide til den mobile plattformen som Nintendo Switch bruker, og at Nintendo var bekymret for at noen andre kunne stjele konseptet og komme seg til markedet først.

Det er både fordeler og ulemper ved å bruke “Maxwell”-teknologien, som driver Nvidias 9-serie med skjermkort, som basis for den nye spillkonsollen.

Dårligere enn tre år gammel PlayStation
For det første kommer de seg til markedet raskt og det er en plattform som mange spill allerede støtter – så det blir lettere å skrive om spill som for eksempel Skyrim til den nye konsollen.

Annonse


Det er derimot ikke bra for ytelsen, ettersom Nintendo Switch ryktes å yte omtrent 1 teraflop, mot Playstation 4 sin 1,8 teraflop – og den blir betraktelig tregere enn de 6 teraflopene som Microsoft lover i Scorpio.

Satser på spillene
Nintendo ønsker imidlertid ikke å konkurrere på ytelse, i følge VentureBeat. De satser i stedet på at de populære spillseriene deres vil drive salget, og de har allerede lansert en rekke partnere til Switch-konsollen, fra EA Games til Activision, Square Enix og Epic Games.

Vi får vite mer på den 12. januar, når Nintendo vil ha en full mediapresentasjon av Switch i Japan – og konsollen kommer på markedet i mars 2017.

I januar skulle det også komme prisinformasjon, og tatt i betraktning at den bruker denne eldre teknologien, er det mye som peker på at Switch blir billigere enn de andre konsollene på markedet.

Kilde
VentureBeat

Annonse