Samsung skrev under på en patent- og konkurranseavtale med Google i 2014 - og sluttet å modifisere Android.
Samsung skrev under på en patent- og konkurranseavtale med Google i 2014 - og sluttet å modifisere Android.

Annonse


To år gammel Google-avtale kan stanse Viv i Galaxy S8

Samsung kjøpte den semi-norske Viv-assistenten 6. oktober i år, og det er ventet at den nye taleassistenen kommer med i neste års Galaxy S8.

Nå har det imidlertid dukket opp skjær i sjøen for den nye taleassistenten, dersom Google plasserer sin egen Google Assistant i “vanlige” Android.

Ikke-konkurranseavtale
For to år siden, etter at Samsung lanserte nettbrett en tungt modifisert versjon av Android, skrev Samsung under på en patentdelingsavtale med Google – og den modifiserte Android-versjonen forsvant fra markedet.

Selskapene skal nemlig også ha avtalt å ikke konkurrere om Android-tjenester.

Annonse


Avtalen som regulerer forholdet mellom de to selskapene skal blant annet gjelde alle selskapenes patenter over de neste ti årene fra den ble underskrevet i 2014.

Kan ikke modifisere Android
Det er denne avtalen som hindrer Samsung i modifisere Android alt for mye, og som sikrer at Googles tjenester – som Play Store – får prominent plassering i operativsystemet til Samsung-telefoner.

Nå kan slaget stå om digitale assistenter, og hvis Google skulle inkludere sin Google Assistant i vanlig Android og dermed spre den til flere telefoner enn bare Pixel, kan Samsung og Google nok en gang være i en konflikt om Android-modifikasjoner – og avtalen fra 2014 kommer tilbake i bildet.

Og da kan det spøke for å inkludere millionoppkjøpet Viv i nye Samsung-telefoner.

Kilder
International Business Times
Recode 1
Recode 2