Messenger blir mer og mer lik Snapchat.
Messenger blir mer og mer lik Snapchat.

Annonse


Facebook Messenger fungerer nå som Snapchat

Som vi har sett tidligere år, har Facebook latt seg inspirere av konkurrenten Snapchat når de har lansert nye funksjoner til Messenger og Instagram.

Kameranyheter
I går rullet de en ny oppdatering til Messenger og igjen låner de litt fra konkurrenten. Den nye kamera-funksjonen i appen inneholder ting som masker, filtre og klistremerker.

Dette er noe av innholdet som nettopp Snapchat er kjent for. Bildedelingsappen var blant annet først ut med «ansiktsmarsker» som gav brukerne et litt annerledes utseende.

Tror de er nervøse for å miste brukere
Under en konferansesamtale i høst, avslørte Facebook-sjef Mark Zuckerberg noen av selskapets planer. Han fortalte blant annet at de ville eksperimentere med visuelle meldingsverktøy og at kameraet blir hovedkilden for sosial deling.

Annonse


ITavisen-redaktør Trond Bie tror endringen kommer fordi Facebook føler seg truet av Snapchat. Spesielt blant unge brukere.

– Facebook er tydelig nervøse for å miste enda flere unge til Snapchat, sier Bie om den dramatiske endringen, og minner om endringen Snapchat akkurat gjorde ved å innføre grupper, en direkte funksjonskonkurrent til den norske appen Gobi som en stund har vært alene om nettopp gruppe-snaps.

Messenger-oppdateringen finner du i App Store og Play Store. Nyhetene er også tilgjengelig for Windows 10 (Mobile).

 

Kilde:
Facebook