Netspoof er en av tjenestene politiet infiltrerte for å fakke personer som betaler for å angripe nettsider slik at de ikke kan nås av besøkende.
Netspoof er en av tjenestene politiet infiltrerte for å fakke personer som betaler for å angripe nettsider slik at de ikke kan nås av besøkende.

Annonse


Slik tar de betalt for å utføre DDoS-angrep – nordmenn arrestert

Nesten 36 personer er arrestert for å betale for DDoS-angrep, også i Norge – i alt er det funnet bakmenn i 13 land i operasjonen kalt «Tarpit».

Også fra Norge
Sean Sharma, en 26-årig student hos University of California, er anklaget for å betale for DDoS-tjenester. Sharma er tiltalt for å bruke en slik tjeneste for å ta ned en San Francisco-chatte-tjeneste.

Politiet advarer personer som har kjøpt slik tjenester en gang, men går aggressivt ut mot de som har nyttegjort seg av tjenestene flere ganger. Gjerningspersonene er fra:

Australia, Belgia, Frankrike, Ungarn, Litauen, Nederland, Norge, Portugal, Romania, Spania, Sverige, Storbritannia og USA.

Annonse


Betaler store summer for å angripe andre
Netspoof er en slik tjeneste som tar betalt, alt fra 5 dollar til 482 dollar for angrep – noen kunder har til og med betalt over 10 000 dollar for å tilrettelegge for flere hundre angrep.

Angrepene ble siktet mot spill-tilbydere, offentlige nettsider, ISP-er og skoler.

Mannen bak Netspoof, 20 år gamle Grant Manser, ble tildelt dom i april i år, og må sone to år i en ungdomsinstitusjon og 100 timer samfunnstjeneste.

Årsaken til at han ikke gikk i kasjotten, ifølge dommeren, er at han bygde inn sikkerhetsforanstaltninger som stoppet angrep på politi, sykehus og viktige statlige organisasjoner.

 

Kilder:
Krebs on Security
Europol

Annonse