Det er utrolig at Apple ikke rettet dette sikkerhetsproblemet før nå - leste opp passordene høyt
Kristoffer Lande, grunnlegger av Gobi, hevder de ikke er redde nå som gigantiske Snapchat nå har lansert gruppestøtte - den viktigste funksjonen i Gobi.

Annonse


Norske Gobi: – Vi er ikke redde for Snapchat-grupper

Silicon Valley (ITavisen:)  I dag ble det kjent at Snapchat innfører gruppe-støtte – hva betyr det for den norske Snapchat-utfordreren Gobi som har vært alene om gruppe-støtte til nå?

– Vi har grupper med flere tusen deltagende
Gobitech AS holder til i Palo Alto, rett utenfor San Francisco. Når nyheten ble kjent tok vi kontakt med Gobi-gründer og CEO Kristoffer Lande som tar Snapchats lansering med knusende ro når vi spurte han hva dette har for betydning for hans plattform:

«Snapchats gruppefunksjon berører ikke Gobis kjernefunksjonalitet. Våre private grupper er en liten del av produktet som i dag fokuserer på samfunn, intern- og eksternkommunikasjon.

Som Snacphat har vist gang på gang er det vanskelig å få til en god forretningsmodell. De beste gruppene på Gobi i dag, og det som utgjør kjernen er grupper fra 70 til flere tusen brukere.»

Annonse


– Dette har ikke Snapchat
Lande påpeker også at Gobi har noe Snapchat ikke kan tilby (enda): interaktive stickers som plasseres på bildene brukerne sender:

«Her kan man kommunisere fritt med en lav terskel, som tidsbegrensede bilder og videoer er. Disse gruppene kan være alt fra samfunn der man deler interesser, til julebord og større arrangementer.

Bedrifter har også begynt å bruke vår direktestrøm som kan vises på både skjermer og nettsider, i tillegg til interactive stickers som gjør det mulig å skape et større engasjement rundt bildene som deler.

Lande har også et lite stikk til Snapchat på lur: Dette har også blitt vår forretnings-modell, og i motsetning til Snapchat ser vi for oss å kunne gå i pluss i løpet av de første årene av vår levetid.»

Gobi vakte oppsikt i app-verdenen når de brukte Snapchats plattform for å lage et gruppemeldingssystem, noe som relativt kjapt ble luket bort av app-giganten – svaret ble egen app.

Petter Northug har investert i Gobi, en app som også er myntet på bedrifter som ønsker å profilere seg - dette er inntektskilden.
Petter Northug har investert i Gobi, en app som også er myntet på bedrifter som ønsker å profilere seg – dette er inntektskilden. (Ill.: Gobi)
Gobi støtter interaktive stickers, det gjør ikke Snapchat, i hvert fall ikke enda.
Gobi støtter interaktive stickers, det gjør ikke Snapchat, i hvert fall ikke enda. (Ill.: Gobi)ilic

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse