Ny gisselvare gir deg valget om å infisere to andre maskiner. Illustrasjonsfoto.
Ny gisselvare gir deg valget om å infisere to andre maskiner. Illustrasjonsfoto.

Annonse


Ny gisselvare ber deg infisere andre for å låse opp PC-en

Gisselvare er blitt mer og mer utbredt det seneste året og angriperne kommer hele tiden med avanserte metoder for å lure uskyldige personer.

– Infiser to andre PC-er
Forskere ved MalwareHunterTeam har avslørt en ny versjon, kalt «Popcorn Time», som gir brukerne to valg: enten bla opp med 1 bitcoin, det tilsvarer 6591 kroner med dagens kurs, eller infiser to andre personer.

Hvis du går for det andre valget, må de to nye ofrene bla opp for at du også skal få tilbake tilgang til PC-en din. For å gjøre ting verre, starter gisselvaren å slette filer permanent hvis ofrene taster inn feil dekrypteringsnøkkel fire ganger.

Les også: Ny gisselvare sender ofrene til falske Windows-teknikere.

Annonse


Hevder de hjelper sivilbefolkningen
Ifølge MalwareHunterTeam angriper «Popcorn TIme»-gisselvaren mappene Dokumenter, Bilder, Musikk og mapper på skrivebordet.

Gjengen bak gisselvaren hevder de er en gjeng datateknologistudenter som holder til i Syria, dette ifølge informasjon sikkerhetsforskerne sitter på. Løsepengene går til mat, medisin og husly for personer i de krigsherjede områdene. Denne informasjon er ikke verifisert fra andre hold.

«Vi beklager på det sterkeste at vi tvinger deg til å betale, men det er den eneste måten vi kan fortsette å leve på», står det i et notat MalwareHunterTeam har fått tilgang på.

 

Kilde:
Neowin