Donald Trump har invitert flere teknologisjefer til et toppmøte i Trump Tower. Flere har takket nei.
Donald Trump har invitert flere teknologisjefer til et toppmøte i Trump Tower. Flere har takket nei.

Annonse


Flere teknologitopper avslo Trump-invitasjon

Den kommende, amerikanske presidenten Donald J. Trump har invitert flere teknologisjefer til et toppmøte i Trump Tower i Manhatten denne onsdagen. Flere har takket nei.

Satya Nadella og Tim Cook kommer
Hva som er temaet under måte, har ikke blitt offentliggjort ennå. MacRumors skriver at Trump har ønske om å reformere selskapsskatten i landet, redusere reguleringer og bedre forhandlingene med andre land.

Apple-sjef Tim Cook, Alphabet-sjef Larry Page og Microsoft-topp Satya Nadella er noen av teknologitoppene som har takket ja til det kommende møtet. Det har også Elon Musk (Tesla), Sheryl Sandberg (Facebook) og Brian Krzanich (Intel). Amazons Jeff Bezos kommer mest sannsynlig,

– Et sirkus
Det er også flere av teknologisjefene som har avslått invitasjonen fra den kommende presidenten. Dette gjelder blant annet Travis Kalanick (Uber), Reed Hastings (Netflix), Stewart Butterfield (Slack) og HPs Meg Whitman.

Annonse


Årsaken er at personene skal være sterkt uenig i noen av uttalelsene til den eksentriske eiendomsmogulen. Blant annet når det gjelder kryptering og innvandring.

«Dette er helt klart et sirkus. Alle i teknologiindustrien ønsker å forholde seg usynlige akkurat nå når det gjelder denne administrasjonen, men er nødt til å delta fordi vi har gjort det før», forteller en person med god kjennskap til situasjonen til Recode.

Trump har tidligere uttalt at han vil få Apple til å produsere maskinvaren sin i USA hvis han blir valgt til president. Den kommende presidenten og Cook har snakket sammen etter valget.

 

Kilder:
Recode,
MacRumors