Populære paringer: Netflix har undersøkt seervanene til abonnentene sine, og funnet sammenhenger mellom serier og filmer.
Populære paringer: Netflix har undersøkt seervanene til abonnentene sine, og funnet sammenhenger mellom serier og filmer.

Annonse


Ser du humorfilmer etter skrekk-serier?

TV og film går hånd i hanske, har Netflix funnet ut etter den første studien av seervanene hos strømmingsgiganten.

For å komme frem til resultatene har de analysert seerdataene fra over 86 millioner medlemmer i over 190 land mellom januar 2016 og oktober 2016, og kommet frem til hvilke filmer vi ser mellom seriene.

Etter å ha sett gjennom en serie, tar de fleste seg pause, og det går gjerne tre dager før de velger en ny – mens de fyller opp mellomtiden med filmer.

Filmer komplimenterer seriene
Det interessante i følge Netflix-undersøkelsen er akkurat hvilke filmer seerne velger – for de henger ofte sammen med seriene de nettopp har sett.

Annonse


Derfor velger folk for eksempel å se humorfilmen The Big Short etter å ha sett tilsvarende komedie Orange is the new black, eller krigsfilmen Beast of No Nation etter å ha sett politikerserien House of Cards.

Videre ser Breaking Bad-seerne ofte Pulp Fiction etter å ha tatt farvel med Walter White, og de som ser Gilmore Girls holder følelsen ved like ved å se Dirty Dancing etterpå.

Dokumentarer
Seerne av Narcos byttet imidlertid dokumentarer etterpå, og fikk med seg dokumentarene Cartel Land og Narco Cultura

– Det er interessant at det i denne gullalderen for TV fortsatt er sterkt etterspørsel etter filmer på Netflix, sier Ted Sarandos, Chief content Officer hos strømmetjenesten. – Vi har funnet ut at filmer er en viktig del av folks seeingsrutiner og komplimentært til hvordan de ser på TV.

Det finnes imidlertid ett hederlig unntak fra å pare like serier med like filmer – og det gjelder komedier og skrekkserier.

Netflix-strømmerne velger nemlig komedier etter å ha sett en skrekkserier, og den mest populære paringen er at seere av Stranger Things gikk videre til Zootopia og at seere av American Horror Story gikk videre til Mean Girls.

Kilde
Netflix
Geek.com