Amazon åpner matbutikker neste år. I Go-butikkene er det ingen kasser: Bare putt produktene i kurven og butikken vet hva du handler.
Amazon åpner matbutikker neste år. I Go-butikkene er det ingen kasser: Bare putt produktene i kurven og butikken vet hva du handler.

Annonse


Nå åpner Amazon mat-butikker og de blir helt kø-frie – slik gjør de det med sensorer

Nå åpner Amazon sine egne butikker – konseptet heter Go og er selvsagt app-basert.

Ingen kasse, ingen kø
Ved hjelp av appen med samme navn scanner kundene produktene, betaler, og kan forlate butikken uten å vente i kø – herlig.

Men hva selges? Dingser? Nei, faktisk tradisjonell dagligdags mat som brød og melk samt frokost og ferdigmat laget i butikkene.

Go-butikkene skal måle rundt 167 kvadratmeter, så de blir en god del mindre enn de gjennomsnittlige amerikanske dagligevarekjedene som Safeway og Whole Foods.

Annonse


En helt unik matbutikk
Til forskjell fra tradisjonelle matbutikker bruker Amazon sensor-teknologi for å gjøre det mulig:

«Handle-opplevelsen gjøres mulig med samme type teknologi som brukes i selvkjørende biler: maskiner som ser, sensorer og AI. Vår «Just Walk Out»-teknologi finner automatisk ut hvilke produkter som tas og legges tilbake i hyllene og holder følge med dem i en virtuell handlevogn. Når du er ferdig å handle er det bare å gå ut av butikken. Kort tid etter trekkes Amazon-kontoen din og vi sender deg kvitteringen.»

Amazons plan, ifølge Business Insider, er å bygge 2000 matbutikker i USA i løpet av det neste tiåret. Den første butikken åpner tidlig neste år i Amazons hjemby Seattle.

 

Kilde:
Amazon

Annonse