Når du laster ned fra Netflix, blir videoene dine delt inn treminuttersintervaller. Her er hvorfor.
Når du laster ned fra Netflix, blir videoene dine delt inn treminuttersintervaller. Her er hvorfor.

Annonse


Derfor laster Netflix ned i treminutters-intervaller

Da Netflix åpnet opp for nedlasting av innholdet sitt ble det bestemt at det skulle komme i to forskjellige varianter.

For det første skulle de støtte kodeken VP9 for første gang. Men deri ligger det et problem – det er bare støttet av Android-enheter og ikke i iOS, så samtidig med VP9 bestemte Netflix seg for å bruke H.264/AVC.

Nye kodingsteknikker
H.264/AVC er ikke like effektiv som Google-utviklede VP9, men den er bedre enn de tidligere formatene, og har latt Netflix spare litt på båndbredden.

Hovedbesparingen av båndbredden kommer derimot av en helt annen grunn – som er i analysen av videoen som skal lastes ned.

Annonse


Forskjellige scener krever nemlig forskjellig båndbredde. En fargerik og rask actionscene krever for eksempel mer fart i videoen enn en stille filming av en blå himmel, og animasjonsfilmer er lettere å kode enn levende film.

Laster ned tre minutter om gangen
Så i stedet for å endre disse innstillingene hver for seg, for hver film og serie som finnes, har Netflix bestemt seg for en annen innfallsvinkel.

Hver video som lastes ned gjør dette i treminutters-intervaller, med forskjellig båndbredde og kodingskrav for hver pulje.

Sammenliknet med kodingen som Netflix bruker for å strømme med den nye VP9-kodeken sparer dette omtrent 36 prosent i båndbredde for hver video.

Tar mindre plass
Dette affiserer også plassen som episodene tar i den lokale lagringen. Med treminuttersmetoden kan en iPhonebruker lagre fem episoder av for eksempel “Black Mirror” for den plassen det til tatt å lagre fire episoder med den gamle strømmemetoden.

Potensialet for øke videokvaliteten er også en av grunnene for hvorfor Netflix kommer til å bruke treminuttersnedlastinger i tillegg til nye kodeker i tiden som kommer.

Kilde
Variety

Annonse