Illustrasjonsfoto: Årlig blir flere tusen personer forsøkt svindlet av personer som utgir seg å være fra Microsoft. Ivan Kwiatkowski lot ikke sjansen gå fra seg.
Illustrasjonsfoto: Årlig blir flere tusen personer forsøkt svindlet av personer som utgir seg å være fra Microsoft. Ivan Kwiatkowski lot ikke sjansen gå fra seg.

Annonse


Slik lurte han svindleren til å installere skadevare

Årlig leser vi om de såkalte Microsoft-svindlerne som lurer uskyldige ofre ved å utgi seg for å være fra Windows-giganten. Noen lar seg ikke lure og bare legger på røret, mens andre gir seg ikke så lett.

Kjent med slike svindelforsøk
Det siste gjelder for Ivan Kwiatkowski som er godt kjent med slike svindelforsøk, og da en person som utgav seg fra å være fra støtteavdelingen til Microsoft, lot han ikke sjansen gå fra seg.

Kwiatkowski spilte med under samtalen med svindleren, kalt Dileep, og fikk han tilkoblet sin virtuelle maskin.

Les også: «Microsoft-svindlerne» prøvde å lure denne Apple-eieren.

Annonse


Slo tilbake
Dileep prøvde å lure Kwiatkowski til å tro at PC-en hans var infisert med skadevare og at alt kunne fikses med å kjøpe en «beskyttelsespakke» til 299,99 euro, drøyt 2700 kroner. De fleste ville kanskje gitt seg der, men han fortsatte å spille med og oppgav noe fiktiv bankkortinformasjon til Dileep.

Videre latet Kwiatkowski som han ble forvirret da transaksjonene ikke gikk gjennom og mens svindleren forsøkte å finne ut hvorfor i samarbeid med sin overordnede, fikk han en idé.

Fikk seg nok en overraskelse
På PC-en sin hadde han flere varianter av gisselvaren Locky. Kwiatkowski valgte én, endret navnet slik at det så ut som et bilde og sendte det over til Dileep.

Svindleren tenkte kanskje at «bildet» som ble sendt over var av bankkortet, men han fikk seg nok en real overraskelse da han åpnet det.

Har du opplevd å bli forsøkt svindlet av «Microsoft»?

 

Kilde:
Geek